Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
På scenen

Comedy Loge

Horsens Ny Teater, kl. 19.

13. Aug kl. 19
Dato: Torsdag den 13. august 2020, kl. 19. Pris: Entré: 175 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Musik

Olsen på afveje

Slagballe Forsamlingshus, kl. 20.

13. Aug kl. 20
Dato: Torsdag den 13. august 2020, kl. 20. Pris: Entré: 350 kr Køb/bestil billet
Sted: Slagballe Forsamlingshus

Koncerten er rykket til 13/8-20 refundering frem til 8/4-20. Olsen på afveje. Fra 12. September 2019 et halvt års tid frem, besøger sangeren sangskriveren, Allan Olsen hele 49 forsamlingshuse rundt om i Danmark.

Allan siger selv om planen: Jeg har tilbragt det meste af livet med at passere igennem forbi. På vej til Næstved fra Slagelse, på vej fra Ribe til Flensborg, eller fra Fåborg til Nyborg. Gennem små landsbyer flækker, men som regel bare igennem forbi. Et 'Velkommen' skilt, øjeblikket efter, et skilt med 'Tak for besøget'. Og tit, når farten lovpligtigt er sænket, har vi sagt: - Wow, se det fine lille forsamlingshus dér. - Der ku' man måske ...

Nu kan nu vil man...

For fra nu af er det slut med bare at køre forbi. - Tværtimod. I et halvt år, vil Allan Olsen udelukkende holde ind spille for hoveparten af Danmarks befolkning, nemlig alle dem der bor i de små ofte oversete byer.

Der er mere end 1000 forsamlingshuse i Danmark, mange af dem trives blomstrer, med masser af aktivitet lokale arrangementer. Men efterhånden som udkanterne udfordres, lever nogle af dem et lidt for stille liv, det synes vi er en skam.

Allan Olsen hører med 20 udgivelser tusindvis af koncerter til blandt vore mest garvede anerkendte sangskrivere, har turneret overalt siden midt i 70'erne. Senest har han osse slået sig på prosaen, først med bestselleren, 'Tilfældigt Strejfet' fra 2015, i år med efterfølgeren, den ligeså succesfulde, 'Laksetrappen'.

'Laksetrappen' kredser blandt meget andet om livet som sanger, i karrierens begyndelse, på de små, ydmyge steder. Og det er netop forsamlingshusene i de helt små byer, der vil danne ramme om Olsens omfattende turné, fra efteråret 2019.

Jeg vil glæde mig til at komme ud møde folk, der hvor de bor.
Koncerterne foregår udelukkende i forsamlingshusene, i landsbyer, Allan Olsen aldrig før har besøgt

Musik

Bomles Venner

Horsens Ny Teater, kl. 19.30.

14. Aug kl. 19.30
Dato: Fredag den 14. august 2020, kl. 19.30. Pris: Entré: 120 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Musik

MGP koncert

Horsens Ny Teater, kl. 11 & 14.

15. Aug kl. 11 & 14
Dato: Lørdag den 15. august 2020, kl. 11 & 14. Pris: Entré: 160 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Udstillinger

Dissolve af Lærke Laura på Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum, kl. 11-16.

13. Aug kl. 11-16
Dato: Tirsdag den 26. maj til søndag den 16. august 2020, kl. 11-16. Pris: Entré: 60 kr Sted: Horsens Kunstmuseum

Dissolve af Lærke Lauta På udstillingen ´Disolve´ præsenterer billedkunstneren Lærke Lauta en række malerier, der dels er små figurative og historiefortællende -, og dels en række store og abstrakte malerier.

En stor del af udstillingens værker blev skabt i vinteren 2019 på Statens Værksteder for Kunst, hvor Lærke Lauta begyndte at arbejde med en ny maleteknik, som har ført hende fra det figurative og historiefortællende univers over til et abstrakt formsprog, som spænder over samme kraftige og kontrastfyldte farveskala som de mindre figurative malerier. Maleriernes historiefortællende elementer læner sig op ad det som Lærke Lauta også tidligere i sin praksis har været meget optaget af, nemlig at fortælle historier, tidligere også igennem film. Udstillingens store lærreder, der alle bærer titlen 'Untitled', viser brudstykker af de små maleriers fortællinger, men på den store lærreder er der zoomet helt ind og et lille område er forstørret så meget, at deres udtryk nu er store vibrerede farveflader, der på en og samme tid er mættede og transparente. Udstillingens mindre malerier bærer titler som; 'Contrasting Memories', ' Everything I know about you is nothing more than memories' og 'Portrait of a Woman' og peger med deres titler på den handling og historie som maleriet rummer. Udover malerierne præsenteres på udstillingen også en række bemalede tekstiler, som komplementerer hendes maleriske univers.

Lærke Lauta f. 1974, er uddannet billed- og videokunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Lærke Lauta har tidligere arbejdet med såvel videoinstallation, skulptur og maleri.

Horsens Kunstmuseum har tidligere samarbejdet med Lærke Lauta i efteråret 2017 i forbindelse med byprojektet: 'Byens glemte kunstskatte', som blev skabt i samarbejde med MÆRK BYEN Horsens og som kunne opleves i Caroline Amalie Lunden.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Poul Johansen Fonden, Statens Værksteder For Kunst, Toyota Fonden og Billedhuggeren, Professor Gottfred Erickhoff og hustru, maleren Gerda Eickhoffs Fond.

Udstillingen er at opleve frem til og med søndag den 16. august 2020

Udstillinger

Sommerophængning på Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum, kl. 11-16.

13. Aug kl. 11-16
Dato: Lørdag den 27. juni til søndag den 23. august 2020, kl. 11-16. Pris: Entré: 60 kr Sted: Horsens Kunstmuseum

SAMLINGEN Sommeren igennem vil det på Horsens Kunstmuseum være muligt at opleve en ophængning af en lang stribe af museets nyerhvervelser.

Ophængningen tager afsæt i en række af de erhvervelser som museet har indlemmet i samlingen igennem de sidste fem år.

Det være muligt at opleve værker af kunstnere som: Christine Overvad Hansen, Christian Lemmerz, Nina Nowak, Troels Wörsel, Tove Storch, Martin Erik Andersen, Emil Westman Hertz og Erik A. Frandsen.

Ophængningen er at opleve i perioden den 27. juni - 23. august 2020

På scenen

Carl Erik Lundgaard i Tyrsted Kirkes Sognehus

Tyrsted-Uth Sognehus, kl. 14.

25. Aug kl. 14
Dato: Tirsdag den 25. august 2020, kl. 14. Pris: Entré: ?? Hjemmeside: Link Sted: Tyrsted-Uth Sognehus

Fortælling med Musik (solo). Historiefortælling med udgangspunkt i "Humor og Lyst - Livets Salt." Historier, sange og musik i humor og alvor.

Musik

Anne Dorte Michelsen

Gedved Kultur- og Medborgerhus, Seminariet, kl. 20.

28. Aug kl. 20
Dato: Fredag den 28. august 2020, kl. 20. Pris: Entré: Medlem 170 kr, Ikke medlem 195 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Gedved Musikforening Sted: Gedved Kultur- og Medborgerhus, Seminariet

One-Woman-Show 2019-20, 'Kerneydelser'.

Anne Dorte Michelsens tekster er slidstærke, rammende, rørende, sjove, skarpe og inderlige. Hendes klare og melodiske musik og karakteristiske og udtryksfulde stemme understreger og forløser ubesværet hendes ord, og sender dem ind i hjertet på et stort og trofast publikum. Det gælder, hvad enten de har været sunget af hende selv som solist, sammen med Maria Bramsen fra Tøsedrengene eller iført kittel med husmorkvartetten Venter på far: Jeg har lagt mine våben, Ud under åben himmel, Før eller siden, En lykkelig familie, Jeg vil ha' en handyman, Bruge og bruges, Der er altid noget at gøre for en husmor.... Det er sange, der er kommet for at blive, og som har udgjort lydtapetet til flere generationers opvækst og voksne liv. Oplev dem nu i deres reneste og oprindeligste former i det helt nye onewoman show: 'Kerneydelser'

Musik

Ida Riegels - cyklende cellist

Boller Slotspark, kl. 15.30.

29. Aug kl. 15.30
Dato: Lørdag den 29. august 2020, kl. 15.30. Pris: Entré Køb/bestil billet
Sted: Boller Slotspark

Siddende koncert. Dørene åbner kl. 14.00.

Udstillinger

Sommerophængning - Michael Kvium på Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum, kl. 11-16.

13. Aug kl. 11-16
Dato: Tirsdag den 2. juni til søndag den 30. august 2020, kl. 11-16. Pris: Entré: 60 kr Sted: Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum præsenterer sommeren 2020 en nyophængning af museets store samling af Michael Kvium.

Michael Kvium - en ophængning af Horsens Kunstmuseums samling
Michael Kvium (født 1955) har igennem de seneste godt 30 år markeret sig som en af Danmarks væsentligste billedkunstnere.

I hans figurative og fortællende billedunivers går han ind i afkrogene af vores kultur og iscenesætter det dystre og makabre, det moralske og kropslige forfald. Han tager udgangspunkt i den verden, vi lever i og i de mørke sider af vores eksistens. Fremstillingen er kompromisløs og opleves ofte af beskueren som både fascinerende og afskyvækkende.

Michael Kvium er født og opvokset i Horsens, hvor han virkede som bladtegner ved Horsens Folkeblad i årene 1973-79. Han blev efterfølgende uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i årene 1979-85.

Horsens Kunstmuseum har fulgt og understøttet Michael Kviums kunstneriske karriere siden hans gennembrud i midten af 1980'erne.

Museet har i dag landets største samling af Kviums værker, som spænder over maleri, tegning, grafik og skulptur skabt i årene 1985-2014. Samlingen giver mulighed for at følge Michael Kviums kunstneriske udvikling fra 1980'ernes tabubelagte hverdagsscener til nutidens mere modne og nuancerede billedunivers.

På den aktuelle ophængning er det muligt at se værker skabt i perioden 1984 - 2002. Horsens Kunstmuseums samling rummer værker af Michael Kvium skabt frem til og med 2014.

Ophængingen er at opleve frem til og med søndag den 30. august 2020

Viser 1-10 ud af 27 resultater 1 2 3