Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
På scenen

Torsdagstale: Julen i Horsens

Byarkivet, Horsens, kl. 16.

3. Dec kl. 16
Dato: Torsdag den 3. december 2020, kl. 16. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Byarkivet, Horsens

Kom i julestemning med Byarkivets Torsdagstale i december.

Kom i ægte højtidsstemning med en tidsrejse gennem julen som den er blevet holdt i Horsens de seneste 150 år. Historiker Bodil Møller Knudsen fortæller om juletiden i byen fra det første juletræ blev tændt og frem til 1970'erne: Om juletræerne, de første juleudstillinger i byens butikker, forskellen på jul hos rig og fattig - og meget mere.

/ Historiker Bodil Møller Knudsen

Byarkivet inviterer den første torsdag i hver måned kl. 16:00 indenfor til en talerække med skiftende fortællere og forskellige emner. Der er 25 pladser til hvert arrangement, og plads kan kun bookes ved afhentning af billet (gratis) forud for arrangementet ved fysisk fremmøde på Byarkivet.

Sted: Byarkivet i Horsens, Sundvej 1A

Varighed: ca. 1 time

Pris: Gratis - men tilmelding ved afhentning af billet på Byarkivet forud for arrangementet er nødvendig. BEMÆRK at billetterne til denne torsdagstale først frigives d. 6. november 2020

Billede: Jill Wellington

På scenen

Foredrag og snapsesmagning: Din egen julesnaps

FÆNGSLET, kl. 19.

3. Dec kl. 19
Dato: Torsdag den 3. december 2020, kl. 19. Pris: Entré: 205 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Link Sted: FÆNGSLET

Denne aften fokuserer vi på julesnaps og snapsens historie i Danmark. Du får mange tips og ideer til hvordan du kan nå, at lave din egen julesnaps samt mulighed for at smage forskellige kryddersnapse.

Er du mere til en god cocktail med din egen gin kommer vi også omkring den.

Snapsens historie i Danmark startede tilbage i middelalderen i nærheden af Horsens og har siden udviklet sig for både høj og lav. Vi smager på historiske snapse, snapse lavet på både bær, planter og frugter og krydderier der kan købes i supermarkedet.

Har du selv lyst til at komme i gang, er der rig lejlighed til spørgsmål i løbet af aftenen samt få en pose eller to med hjem med ingredienser.

Foredragsholder er Jan Kristiansen der med sine mere end 35 års erfaring har lavet kryddersnaps og holdt mange foredrag og snapsevandringer i naturen. Du er velkommen til at besøge Jans website:

Under foredraget bliver der udskænket 6 smagsprøver af Jans egne kryddersnapse, svarende til 3 genstande. Snapsen er sponsoreret af Brøndums Klar.

Der vil efterfølgende også være mulighed for at købe FÆNGSLETs egen Kryddersnaps, lavet af Jan i et begrænset antal.

Arrangementet varer 1,5 time og foregår i "Snedkeriet" på FÆNGSLET, Horsens.

Minimum 18 år

På scenen

Hvorfor Har Ingen Dog Tænkt På Det?

Kampsportscentret, kl. 19-21.

3. Dec kl. 19-21
Dato: Torsdag den 3. december 2020, kl. 19-21. Pris: Entré: 200 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Link Arrangør: FOF Rosing Ræderske - Horsens - Vejle - Hedensted Sted: Kampsportscentret

Hvordan har det kunne lade sig gøre for en dansk SFO pædagog, at disrupte et af klodens mest studerede og omtalte fænomener - nemlig fodboldspillet?? v/ Thomas Grønnemark.

Hvorfor har ingen dog tænkt på det?

Thomas Grønnemark er på kort tid blevet "talk of the town" blandt Europas førende fodboldklubber. Han er blevet omtalt i medier som Forbes, Bild, New York Times, Wall Street Journal og i fodboldmedier verden over. For hvordan har det kunne lade sig gøre for en dansk SFO pædagog, at disrupte et af klodens mest studerede og omtalte fænomener - nemlig fodboldspillet??
?
Før Thomas Grønnemarks metoder ramte Premier League og Champions League vinderne fra Liverpool, ragede indkast de fleste spillere, trænere og fans en høstblomst. Selv kommentatorerne gad ikke engang at kommentere på et elendigt indkast. Det har været accepteret at man tabte bolden på ca. 50% af alle de 40-60 indkast der er i en fodboldkamp på topplan.?
?
For 12 år siden så Thomas Grønnemark dette "hul" i fodboldspillet. Det undrede ham at ingen så indkastet som en oplagt mulighed frem for noget spilafbrydende. Havde spillere været lige så dårlige med fødderne som de var til indkast, havde de spillet i serie 4. Thomas gik i gang med at analysere og studere indkastet. Samtidig begyndte han at træne på lange indkast, hvor han til for ganske nylig var verdensrekordholder.?
?
I dag træner Thomas ud fra sit eget koncept: The long, the fast and the clever Throw-in. ?

Siden Liverpools populære træner, Jürgen Klopp personligt ringede til Thomas, er han blevet stærkt efterspurgt blandt de absolutte storklubber verden over. Han er en fast del af bl.a. Liverpools trænerteam, hvor han træner verdensstjerner som Salah, Firmino, Mane og Wijnaldum.?
?
Effekten af Thomas' inspiration og træning, taler for sig selv. Før Thomas kom til Liverpool lå klubben nummer tredje sidst i Premier League på indkaststatistikken. Nu er de nummer et i ligaen og nummer to i Europa - kun overgået af FC Midtjylland, som Thomas også har trænet. FCM har over 4 sæsoner scoret 36 mål direkte afledt af et indkast. 36 mål - på et indgreb, hvor mange hold fortsat bare prøver at komme fornuftigt af med bolden.?
?
Med udgangspunkt i sin opfindelse af indkastteorien og den rejse han har været på, giver Thomas i dette foredrag jer inspiration til bl.a.?

  • Hvordan I kan udnytte jeres eksisterende ressourcer bedre??
  • Hvordan I kan hente stor inspiration hos både konkurrenter og i andre brancher.?
  • Hvorfor I skal turde være til grin for at få succes.?
  • Hvorfor man skal turde være nysgerrig og risikere at spørge dumt.
  • Hvordan det er at være en del af en af verdens største kulturinstitutioner - LFC - YNWA


Foredraget udbydes i samarbejde med AC Horsens

Om Thomas Grønnemark

Jeg bliver betegnet som "gnisten", der sætter fut i tingene. Om det er i de daglige arbejdsgange, i den halvtørre temadag, til generalforsamlingen eller en helt fjerde sammenhæng, er underordnet. Medicinen er den samme, fordi det hele handler om mennesker.

Aarhus Universtitetshospital

"Det er den svære kunst, som du mestrer: Alle kan holde et godt foredrag, men få formår at skabe grobund for små forvandlinger. Det kan du!"

Gitte Riis-Holm

Husk at benytte dig af "early bird" prisen

Musik

TV-2

Forum Horsens, kl. 20.

3. Dec kl. 20
Dato: Torsdag den 3. december 2020, kl. 20. Pris: Entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Link Sted: Forum Horsens

Max. 8 billetter pr. kunde.

På scenen

For Børnehaver Og Skoler: Den Nat Julen Blev Til

Getsemane Kirke, kl. 09 & 11.

4. Dec kl. 09 & 11
Dato: Fredag den 4. december 2020, kl. 09 & 11. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Arrangør: Komediehuset Sted: Getsemane Kirke

Bestilling for Skoler og Børnehaver:Tag afsted med Maria & Josef på en spændende rejse til Betlehem - de har travlt, for Maria skal føde - og turen er lang og hård - men julemiraklet venter i det fjerne - lige under den store stjerne.

Betingelser:

Bestillingen er bindende fra det tidspunkt den gennemføres og kan ikke efterfølgende ophæves af billetkøber.

Antal: Max. 30 børn - herudover de ledsagende voksne.

Aldersgruppe:

Den ældste gruppe i børnehaven (4 år og op) forestillingen kan opleves op til 2 klassetrin
Forestillingen er forbudt for børn under 4 år.

Spillested:

Getsemane Kirke, Houmannsgade 41, 8700 Horsens

Vores forestilling kan opleves af alle uanset etnisk og/eller religiøs baggrund

På scenen

Den Nat Julen Blev Til

Getsemane Kirke, kl. 16.30.

4. Dec kl. 16.30
Dato: Fredag den 4. december 2020, kl. 16.30. Pris: Entré: Billet 40 kr Arrangør: Komediehuset Sted: Getsemane Kirke

En magisk forestilling for hele familien. Tag afsted med Maria & Josef på en spændende rejse til Betlehem - de har travlt, for Maria skal føde - og turen er lang og hård - men julemiraklet venter i det fjerne - lige under den store stjerne.

Musik

Sømændene

Horsens Ny Teater, kl. 20.

4. Dec kl. 20
Dato: Fredag den 4. december 2020, kl. 20. Pris: Entré: 300 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Musik

Four Snacks

Café Dolly, kl. 21.

4. Dec kl. 21
Dato: Fredag den 4. december 2020, kl. 21. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Café Dolly

Julefest på Dollys.

Four Snacks er partybandet der til enhver anledning pakker dansegulvet og skaber rammerne for en festlig aften.

Med inspiration fra Rock 'n' Roll'en der prægede musikkulturen i 50'erne og 60'erne, drager Four Snacks fra første tone, tankerne tilbage på datidens store kunstnere og bandets fremtræden er ligeledes med til at skabe en komplet og original oplevelse.

Four Snacks tager afsæt i internationale kunstnere og kan byde på et repertoire der blandt andet inkluderer Elvis Presley, Johnny Cash, Little Richard mf.

Four Snacks er originalerne tro og bestræber sig på at lave den rigtige sound til alle arrangementer, så stemningen fyldes af toner fra dengang den "nye" musik opstod og blev banebrydende for tiden fremefter.

Jesper Damgaard helt i front med en sprød vokal, Søren Flaunø og Henrik Uggerhøj på guitar, Ole Letort på bas samt Dennis Bonde på trommer. Bandet akkompagnerer med flerstemmigt kor gennem hele repertoiret.

Obs:
Denne aften serverer vi kun 4. retters julefrokost fra kl. 17.00.

Gæster der ikke har været til julefrokost på Dollys er også velkomne, til at slutte aftenen på Dollys!

Udstillinger

Guidet Rundvisning på Fængselsmuseet

FÆNGSLET, kl. 11.

5. Dec kl. 11
Dato: Lørdag den 5. december 2020, kl. 11. Pris: Entré: 35 kr + entré Hjemmeside: Link Sted: FÆNGSLET

Kom med på en rundvisning i Fængselsmuseet og få et unikt indblik i dansk fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til de bedste af vores fortællinger om fanger og fængselsliv.

Rundvisningerne giver en god introduktion til både museet og fængselshistorie, og undertemaerne kan variere fra gang til gang for at inkludere særudstillinger og aktuelle emner.

De guidede rundvisninger er et tilbud for mindre grupper, familier og enkeltpersoner, der ønsker at krydre muligheden for at gå rundt på egen hånd med en personlig fortæller.

Børn kan sagtens deltage og har gratis entré, men skal have booket plads og betale for plads på rundvisningen. Vi anbefaler rundvisningen for børn fra 8 år og op efter.

Rundviser: Skiftende
Varighed: 75 minutter

Bemærk at rundvisningerne kan foregå udendørs, så klæd jer gerne på efter vejrforholdene

På scenen

Den Nat Julen Blev Til

Getsemane Kirke, kl. 11 & 13.30.

5. Dec kl. 11 & 13.30
Dato: Lørdag den 5. december 2020, kl. 11 & 13.30. Pris: Entré: Billet 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Komediehuset Sted: Getsemane Kirke

En magisk forestilling for hele familien. Tag afsted med Maria & Josef på en spændende rejse til Betlehem - de har travlt, for Maria skal føde - og turen er lang og hård - men julemiraklet venter i det fjerne - lige under den store stjerne.

Viser 11-20 ud af 69 resultater 1 2 3 4 ... 7