Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
  Alle genrer
  Nulstil
Andet

Feriepap på børnebiblioteket

Horsens Bibliotek, kl. 10-14.

5. Jul kl. 10-14
Dato: Mandag den 5. juli 2021, kl. 10-14. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Vi åbner for bibliotekets nye brætspilssamling og spiller en masse af de spændende og sjove brætspil, du fremover kan låne med hjem til familien.

Planen er at vi spiller flg. på skift:

King of Tokyo: Det bliver en intens alle-mod-alle kamp blandt øgler, robotter og aliens om herredømmet over den hjælpeløse by, Tokyo, i det taktiske terningespi, der sætter venskaber på prøve.

Pandemic: Vi tager også kampen op mod 4 dødelige vira, der truer kloden i samarbejdsspillet Pandemic, hvor spillerne får rollen som læger, forskere og ingeniører og rejser Jorden tynd for at redde menneskeheden før det er for sent!

Mysterium: Et mord er begået og én af jer er ofret, der nu skal forsøge at hjælpe de levende med at finde ud af hvem der har gjort det. Problemet er bare at spøgelser er enormt utydelige i deres beskeder, så det bliver ikke helt nemt for de clairvoyante detektiver!

Undervejs skal vi også prøve kræfter med at lave vores egne brætspil, så tag alle dine gode idéer med!

Husk madpakke!

Alder: 8-13 år

Andet

Bamai QiGong: Certificeringskursus i Avanceret, Medicinsk QiGong

AkupunkturAkademiet, kl. 10-17.

5. Jul kl. 10-17
Dato: Mandag den 5. juli 2021, kl. 10-17. Pris: Køb/bestil billet
Hjemmeside: Link Arrangør: AkupunkturAkademiet Sted: AkupunkturAkademiet

Arrangementsbeskrivelse. Bamai Qi Gong: Certificeringskursus i Avanceret, Medicinsk Qi Gong. Bamai Medicinsk Qi Gong er baseret på De 8 Brokader (Ba Duan Jing), som er den mest populære, Taoistiske form for Qi Gong i Kina.

De 8 Brokader bruges i vid udstrækning til at forbedre sundheden og livskvaliteten blandt ansatte i sundhedsvæsenet, for eksempel på plejehjem og hospitaler. Det bruges også som forberedelse på træning i Akupunktur, Tuina (Kinesisk Medicinsk Massage) og forskellige former for Kungfu.

På dette kursus, som ledes af Dr. Zhang Hui fra Chengdu University of Traditional Chinese Medicine i Kina, lærer deltagerne at mærke og styrke Qi. Der er 8 effektive bevægelser i Ba Duan Jing. Hver bevægelse har en helt unik forbindelse til de indre organer: Lever, Hjerte, Milt, Lunge og Nyrer og derfor også til ubalancer, lidelser og kroniske sygdomme i disse organer. Når du praktiserer Medicinsk Qi Gong, styrker og raffinerer du din Qi og forbedrer dit immunforsvar, dit helbred, din restitution og heling.

På dette avancerede kursus vil Dr. Zhang Hui forklare sammenhængen mellem de 8 bevægelser og de 8 Ekstraordinære Meridianer i kroppen:

Du Mai

Ren Mai

Ching Mai

Dai Mai

Yin Qiao Mai

Yang Qiao Mai

Yin Wei Mai

Yang Wei Mai

Derudover vil han klarlægge forbindelsen til De 8 Trigrammer (Ba Gua, ??).

Sidst, men ikke mindst vil han guide, mens vi øver, øver, øver og mediterer så de 8 Ekstraordinære Meridianer kommer helt ind under huden og ned i kroppen.

Indhold:

Qi Gongs historiske og kulturelle baggrund

Konfusianisme og Taoistisk og Buddhistisk filosofi

Yin & Yang

De indre organer

De 8 Trigrammer

De 8 Ekstraordinære Meridianer

Almindeligt brugte Akupunkturpunkter i Qi Gong

Åndedrætsteknikker

Meridian Meditation

De 8 Ekstraordinære Meridianer Meditation

Hvordan man kan guide / undervise i Qi Gong

Behandling med Medicinsk Qi Gong

Og selvfølgelig træning, træning og træning af De 8 Qi Gong Bevægelser....

Det får du med hjem:

 • En dybere forståelse af Qi's bevægelse i hele kroppen og de medicinske og sundhedsmæssige fordele ved hver bevægelse.

 • Bedring af dit eget helbred og problemer som: Stress, Søvnløshed, Fordøjelsesproblemer, Smerter, Træthed og mentale/Emotionelle problematikker.

 • Forbedring af dine evner som behandler, uanset om du arbejder med Akupunktur, Massage, Zoneterapi eller anden kropsterapiHvem kan deltage?

Alle kan deltage! Det er en fordel, du kender til Qi Gong, men netop fordi øvelserne kan læres og bruges af alle, kan du deltage, uanset om du er nybegynder, eller har en omfattende viden indenfor Qi Gong eller Kinesisk Medicin

Ønsker du at deltage i kurset "bare for dig selv", er du velkommen. Vil du have et eksamensbevis og certificeres, skal du på op til følgende eksaminer:

Praktisk eksamen:

Åndedrætsteknikker, de 8 bevægelser, instruere meditation samt lokalisation af vigtigste punkter.

Skriftlig eksamen:

Spørgsmål omkring Qi og funktionen af De 8 Ekstraordinære Meridianer, samt analyse af case i forhold til behandling med Medicinsk Qi Gong.

Pris:

8.500,- for hele forløbet, inklusive bogen "Bamai Qigong" af Dr. Zhang Hui.

Dato og tid:

Den 5-7, 12-14, 19-21 og 26-28 juli.

Mandage 10.00 - 17.00, tirsdage og onsdage 9.00 - 16.00, i alt 84 timer.

Er der en eller flere af datoerne, der ikke passer, kan du færddiggøre kurset i efteråret, hvor kurset gentages de følgende weekender:

kl. 10.00 - 17.00 lørdage og 9.00 - 16.00 søndage

Andet praktisk:

Kommer du langvejsfra er du velkommen til at overnatte på skolen. Det koster ikke noget.

Hvem kan deltage:

Alle interesserede

Underviser: Dr. Zhang Hui

Andet

Golf på Gården - Endelave Aktiv Ø

Vesterby 90, kl. 14-16.30.

6. Jul kl. 14-16.30
Dato: Tirsdag den 6. juli 2021, kl. 14-16.30. Pris: Gratis Sted: Vesterby 90

Danmarks eneste 5-hullers golfbane med sandgrav og vandforhindring. Golfjern og bolde kan lånes på banen. Aldersgrænse: min. 10 år. Selvledelse.

Andet

Sangaften - kom og syng med! I Østbirk Præstegård

Østbirk Kirke, kl. 17-18.

6. Jul kl. 17-18
Dato: Tirsdag den 6. juli 2021, kl. 17-18. Pris: Ukendt Sted: Østbirk Kirke

Hansted, Østbirk og Yding er gået sammen om at sørge for, der kan blive sunget af hjertens lyst alle tirsdage hen over sommeren! Vi synger sammen en god halv times tid - i enten Yding, Hansted eller Østbirk.

Sangene henter vi fra den danske sangskat. Vi slutter af med en øl / vand til alle.

De gange, hvor sangaftenen foregår udendørs, vil der være sat stole op.
Tilmelding er ikke nødvendig - bare mød op og syng med!

Hjertelig velkommen!

Andet

Sjov i kajak - Horsens

Husodde, kl. 18.30.

6. Jul kl. 18.30
Dato: Tirsdag den 6. juli 2021, kl. 18.30. Pris: Pris: 299 kr Hjemmeside: Link Sted: Husodde

Sjov i kajak gir dig mulighed at prøve kajakroning på sjov og tryg måde. Vores certificerede instruktør guider dig sikkert i kajakken, så du med ro i maven kan ro rundt på søerne. Dette er en rigtig god intro, hvis du overvejer at begynde at ro kajak.

Her får du helt grundlæggende færdigheder, når vi for sjov tumler i kajakkerne med familie eller venner. Den gode oplevelse står i centrumet for aktiviteten.

PROGRAM FOR SJOV I KAJAK

Sjov i kajak starter med en kort introduktion på land, hvorefter vi hurtigt tager ud på vandet. På vandet får vi styr på den basale teknik, leger i kajakkerne og udfordrer balancen på vandet. Afhængigt af deltagernes ønsker og færdigheder vil vi komme igennem følgende elementer:

 • Sikkerhedsmæssige overvejelser før og under kajaksejlads
 • Fortrolighed med kajakken og introduktion til basale ro-teknikker
 • Manøvrering med forskellige styretag
 • Exit ved kæntring samt makkerredning


Se mere på hjemmsiden her

Andet

Lav dit eget navneskilt og print det i 3D

Horsens Bibliotek, kl. 10-12.30.

7. Jul kl. 10-12.30
Dato: Onsdag den 7. juli 2021, kl. 10-12.30. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Design dit helt eget navneskilt i 3D med gratis-programmet TinkerCAD.

Vi printer navneskiltene ud på bibliotekets 3D-printere, så du kan se, hvordan det hele virker fra start til slut.

Alder: Fra 7 år

Andet

Sommerture til Vorsø

Brigsted Strand, kl. 10-14.

7. Jul kl. 10-14
Dato: Onsdag den 7. juli 2021, kl. 10-14. Pris: Entré: 200 kr Hjemmeside: Link Sted: Brigsted Strand

Tag med Odder Museum og Jens Gregersen, Vorsø, på en tur til Vorsø - en ø hvor naturen helt er overladt til sig selv.

Kun på Vorsø er naturen helt overladt til sig selv - uanset hvad. Mærk hvad det betyder, når den rene naturtilstand indfinder sig. Det bliver sine steder helt overvældende: Det larmer og stinker som i en stald, og der er så meget liv, at kontrasten til agerlandet på den anden side af vadegrunden bliver udtalt.

En fredet ø
Baggrunden for det hele er, at Vorsø i 1928 blev købt af Københavns Universitet. Pengene kom fra en fond efter den afdøde videnskabs- og naturfredningsmand, Herluf Winge. Universitetet købte Vorsø med henblik på totalfredning af øen, så naturtilstanden gradvist kunne indfinde sig. Forskerne var nemlig interesserede i at finde ud af, hvordan dyre- og planteliv udvikler sig, når menneskets ikke griber ind. 50 år senere fik også den sidste del af den 62 hektar store ø fred. Her var indtil da blev drevet landbrug, og det betyder at naturens indtog nu kan iagttages i to etaper. Øen er således et slags levende laboratorium for forskerne, som stadig kommer til Vorsø, der normalt er lukket for offentligheden.

Havørnens og skarvernes rige
Både dyre og plantelivet er langt rigere på Vorsø end andre steder, hvor vi mennesker styrer, regulerer og dominerer. Et godt eksempel er sommerfuglene. Dem er 350 forskellige slags af på Vorsø. Mere synlige er fuglene, hvoraf hele 50 arter yngler. Mest kendt er den forkætrede skarv, som øen i den grad blev forbundet med i 1990erne, da kolonien nåede op på 5000 ynglepar. Nu er antallet reduceret til nogle få hundrede, men de sidste ihjel-skidte træer står stadig som monumenter over koloniens storhedstid. Også fiskehejrerne og rågerne har imponerende kolonier på Vorsø. Den seneste ynglefugl på øen er også den mest respektindgydende. Det er nu ottende år, at havørnene bor og yngler på øen. Det er en fantastisk historie om havørnene. Efter at have været væk fra øen siden 1880erne er den nu tilbage på øen som ynglefugl. Den imponerende rede genbruges, og i juli og august kan vi være heldige at se ørnene.

Vigtigt
For at komme til Vorsø må man vade fra Brigsted nær Søvind. Vadeturen på en lille kilometer er en del af oplevelsen, og her i sommeren er vandet ikke længere koldt, men medbring waders, hvis du er kuldskær. Turen kan være anstrengende afhængig af tidevandet/vandstanden og anbefales ikke til børn under 10 år. Der er et begrænset deltagerantal, og der plejer at være rift om pladserne, så husk tilmelding til Odder Museum.

Glæd jer til en dejlig tur til Vorsø og husk madpakke og kaffe.

Praktisk:
Tilmelding nødvendig: skal ske senest dagen inden turen på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller tlf.nr. 86540175 i åbningstiden.
Pris: 200 kr. pr. person - vi foretrækker betaling med MobilePay.
Mødested: ved Vorsøvej 28, helt ned til vandet.
Vores anbefalinger: ved overgangen gennem vandet anbefaler vi waders eller badesko og shorts. På øen anbefales vandresko eller gummistøvler, langærmet bluse/jakke/bukser, da der på øen er brændenælder og masser af myg.
Medbring: madpakke og kaffe, evt. kikkert.
Alder: turen egner sig ikke til børn under 10 år.
Turledere: Jens Gregersen, Vorsø, og Odder Museum.
Afbud: skal meddeles museet på tlf.nr. 86540175, så folk på venteliste kan få muligheden.

OBS! Organiseringen og afviklingen af arrangementet foregår naturligvis efter Corona-restriktionerne. Der er derfor begrænset deltagerantal og vi henstiller til, at man holder god afstand. Du kan blive bedt om at vise gyldigt coronapas og ID

På scenen

Ginsmagning

Romdeluxe, kl. 19.

7. Jul kl. 19
Dato: Onsdag den 7. juli 2021, kl. 19. Pris: Entré: 349 kr Sted: Romdeluxe

Vi byder på 6 forskellige Gins, med dertil hørende Tonics og Garnish Det vil være Parminder Singh Bathia fra firmaet 1423 ApS som står for præsentationen. Der vil blive informeret om de enkelte Gins og måden de er produceret på.

Vi byder på 6 forskellige Gins, med dertil hørende Tonics og Garnish

Det vil være Parminder Singh Bathia fra firmaet 1423 ApS som står for præsentationen.

Der vil blive informeret om de enkelte Gins og måden de er produceret på.

Der vil sikkert også blive fortalt en enkelt røverhistorie eller to.

Programmet er som følger.

Kimerud Gin

Kimerud Botanisk Gin

Kimerud Wild Grade Gin

The Illusionist Dry Gin

Siegfried Rheinland Dry Gin

Stensballe Fadlagret Gin

I pausen serveres der en lækker sandwich.

Der vil være mulighed for at handle i butikken efter smagningen.

Der gives 10% på alle varer købt i butikken i forbindelse med smagningen

Andet

Sommerstafet i Voer Herred Pastorat

Søvind Kirke, kl. 19-20.

7. Jul kl. 19-20
Dato: Onsdag den 7. juli 2021, kl. 19-20. Pris: Ukendt Sted: Søvind Kirke

Sommerstafet, Vi synger og får en lokal fortælling og afslutter med et let traktement.

Andet

Hatha yoga - Endelave Aktiv Ø

Endelave Skole, kl. 10.30-12.

8. Jul kl. 10.30-12
Dato: Torsdag den 8. juli 2021, kl. 10.30-12. Pris: Gratis Sted: Endelave Skole

Hatha yoga for alle. Iklæd dig let og løstsiddende tøj. Aktivitetsleder Merethe Krogh.

Viser 11-20 ud af 108 resultater 1 2 3 4 ... 11