Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
På scenen

Rejsen ud i rummet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hotel Pejsegården, kl. 19-21.

6. Okt kl. 19-21
Dato: Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 19-21. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Hotel Pejsegården

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner.

Professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab!
Hør om fysikken der gør at raketter kan hæve rumsonder og satellitter op fra Jordens overflade og accelerere dem i det lufttomme rum.

Når en satellit skal sendes op i rummet, er det afgørende at det sker med en hastighed på mindst 28.000 km/t for at den kan komme i kredsløb om Jorden - ellers vil satellitten falde ned igen. Men hvordan er det overhovedet muligt at komme op på så store hastigheder? Hvordan rammer satellitten den rigtige bane, og hvordan skifter en satellit fra én bane til en anden? Hvor højt oppe over os kredser de satellitter som vi på en skyfri aften kan se bevæge sig hen over himlen... og hvorfor falder nogle satellitter ned og brænder op i Jordens atmosfære?

Satellitter og rumsonder opsendes naturligvis ikke bare for sjov. Alle rumprojekter er opbygget til at løse et bestemt formål, og banerne som satellitter og rumsonder er sendt op i hænger sammen med de opgaver en given rummission har. Hør om hvordan en rummission designes og planlægges, og følg med ud i rummet når vi ser nærmere på et par aktuelle rummissioner.

Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til nedtællingen til dette foredrag om rumfart og raketvidenskab for begyndere.

Særlig info for gymnasier
I gymnasieskolen har foredraget særlig relevans for fagene fysik, matematik og astronomi. Foredraget kan også anvendes i forbindelse med grundforløbet i gymnasieskolen. Foredraget egner sig desuden som en del af et forløb i SRP og SSO.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Musik

Annika Aakjær

Horsens Ny Teater, kl. 19.30.

6. Okt kl. 19.30
Dato: Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 19.30. Pris: Entré: 275 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Musik

Sange fra Kanten

Kulisselageret, kl. 20.

6. Okt kl. 20
Dato: Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 20. Pris: Entré: Dørene åbner kl.19.30 70 kr Køb/bestil billet
Sted: Kulisselageret

Vi er stolte over at præsentere så forskellige sangskrivere som M. Rexen, Ida Wenøe, MC Hansen og Esben Kronborg. De 4 musikere vil på aftenen dele scenen og på skift spille deres sange akustisk.

Andet

Babysalmesang

Østbirk Kirke, kl. 10-11.

7. Okt kl. 10-11
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 10-11. Pris: Ukendt Sted: Østbirk Kirke

V/kirkesanger Sara Tranberg.

Andet

Højskoleformiddag: Naver; med håndværkerne på valsen

Sønderbro Kirke, kl. 10-13.

7. Okt kl. 10-13
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 10-13. Pris: Ukendt Sted: Sønderbro Kirke

De fleste har hørt om de vandrende håndværkere, naverne. De færreste tror, at de stadig eksisterer.

Suzi Elena Apelgren har, sammen med sin mand, journalisten Morten Bergholt, fulgt de vandrende håndværkere i over seks år, og har fået et sjældent indblik i deres, normalt, lukkede verden. Højskoleformiddage arrangeres af FOF. Læs mere under "Højskoleformiddage" her på hjemmesiden

Andet

Tur til Bygholm Enge. 9 km

Hotel Opus, kl. 10-14.

7. Okt kl. 10-14
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 10-14. Pris: Gratis Hjemmeside: Link Arrangør: Dansk Vandrelaug, Horsens afd Sted: Hotel Opus

Vandreturen starter ved Hotel Opus og går omkring Løvhøj og forbi Horsens Golfklub. Herefter ad Bryrupbanen og Provstlundstien til motorvejen. På hjemvejen følges St. Hansted Å til Hammersholm med frokost undervejs ved Pumpehuset.

Turledere: Ingvard Nørgaard Tlf: 2826 3900
Karen Nørgaard Tlf: 30222650

Udstillinger

Fængselsbetjentene Fortæller

FÆNGSLET, kl. 11.

7. Okt kl. 11
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 11. Pris: Entré: 35 kr + entré Hjemmeside: Link Sted: FÆNGSLET

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Bjarne Karlsen, Jannie Jacobsen og Kaj Rasmussen har sammenlagt arbejdet næsten 80 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

Bjarne Karlsen
Bjarne Karlsen startede sin karriere som fængselsbetjent i Statsfængslet i Horsens. Senere flyttede han til Møgelkær Fængsel. Bjarne Karlsen har bidraget med viden og fortællinger til Fængselsmuseets udstillinger, og du kan f.eks. se Bjarne som en af museets skygger.

Jannie Jacobsen
Jannie Jacobsen blev ansat i 2002 i Statsfængslet i Horsens og arbejdede der til det lukkede i 2006. Jannie Jacobsen kørte den første indsatte fra det gamle fængsel ud til det nye fængsel på Enner Mark og fortsatte sin karriere der - kun afbrudt af udstationeringer til Aarhus Arrest, Møgelkær Fængsel og Kragskovhede Statsfængsel.

I dag arbejder Jannie som fængselsbetjent i Aabenraa arrest og har derfor en bred viden om både åbne og lukkede fængsler og arresthuse.

Kaj Rasmussen
Kaj Rasmussen har arbejdet 40 år i Kriminalforsorgen - 32 år i Statsfængslet i Horsens, 6 år i Enner Mark Fængsel og 3 år i Sdr. Omme, og derudover har han været med til udformningen af det nyåbnede Storstrøm Fængsel. Kaj Rasmussen har derfor en betydelig indsigt i danske fængslers udvikling i nyere tid, og så er han desuden forfatter til bogen "Fyrre år bag tremmer".

Rundviser: Skiftende
Varighed: 75 minutter
Bemærk at rundvisningerne kan foregå udendørs, så klæd jer gerne på efter vejrforholdene

Andet

Kirkens Korshærs strikkedamer

Østbirk Præstegård, kl. 14-16.

7. Okt kl. 14-16
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 14-16. Pris: Ukendt Sted: Østbirk Præstegård
Musik

Musik & Tapas: Violin og orgel

Sønderbro Kirke, kl. 17-18.30.

7. Okt kl. 17-18.30
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 17-18.30. Pris: Ukendt Sted: Sønderbro Kirke

Kom og bliv klogere på violinen som instrument. Jette Rosendal vil både fortælle, spille og synge, og vores egen organist, Lotte Bille Glæsel, vil ledsage musikken ved orgel og klaver.

Jette Rosendal er uddannet sanger og violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium, og hun har udgivet flere cd'er. Velkommen til nogle velklingende og lærerige eftermiddagstimer i særdeles godt selskab! Efter musikken inviterer vi på vin og tapas, for de, der måtte have lyst. Musikken er gratis; tapas koster 40 kr. som betales på stedet

Andet

Det italienske køkken

Horsens Byskole, Afd. Fussingsvej, kl. 17-20.

7. Okt kl. 17-20
Dato: Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 17-20. Pris: Pris: 325 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Horsens-Hedensted Aftenskole Sted: Horsens Byskole, Afd. Fussingsvej

Underviser: Anne-Mette Zacho. Italienske madretter er elsket verden over af børn og voksne. Men er du kørt lidt fast i den klassiske bolognese? Bliv introduceret til et par andre italienske retter, end dem, vi kender i Danmark.

Det kendte og elskede italienske køkken er enkelt, dybt i smagen og består ofte af nogle få grundingredienser, så alle kan lære at lave det. Olivenolie, parmesanost, vin, basilikum, pinjekerner, tomater, oliven, lufttørrede skinker og pølser er bare nogle få af de ingredienser, som vi kender fra det italienske køkken. Denne aften er ingen undtagelse. Lyder det lækkert i dine ører? Så er det nu du skal melde dig til denne skønne aften.

Råvarene er inkluderet i kursusprisen
Medbring bøtter eller poser til rester, egne drikkevarer og eventuelt en egen kokkekniv.

Hold: 20-63200

Viser 31-40 ud af 175 resultater 1 ... 3 4 5 ... 18