Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Andet

Sommertur til Vorsø

Brigsted Strand, kl. 17.30-21.

4. Aug kl. 17.30-21
Dato: Onsdag den 4. august 2021, kl. 17.30-21. Pris: Entré: 200 kr Hjemmeside: Link Sted: Brigsted Strand

Tag med Odder Museum og Jens Gregersen, Vorsø, på tur til Vorsø - en ø, hvor naturen er helt overladt til sig selv.

Kun på Vorsø er naturen helt overladt til sig selv - uanset hvad. Mærk hvad det betyder, når den rene naturtilstand indfinder sig. Det bliver sine steder helt overvældende: Det larmer og stinker som i en stald, og der er så meget liv, at kontrasten til agerlandet på den anden side af vadegrunden bliver udtalt.

En fredet ø
Baggrunden for det hele er, at Vorsø i 1928 blev købt af Københavns Universitet. Pengene kom fra en fond efter den afdøde videnskabs- og naturfredningsmand, Herluf Winge. Universitetet købte Vorsø med henblik på totalfredning af øen, så naturtilstanden gradvist kunne indfinde sig. Forskerne var nemlig interesserede i at finde ud af, hvordan dyre- og planteliv udvikler sig, når menneskets ikke griber ind. 50 år senere fik også den sidste del af den 62 hektar store ø fred. Her var indtil da blev drevet landbrug, og det betyder at naturens indtog nu kan iagttages i to etaper. Øen er således et slags levende laboratorium for forskerne, som stadig kommer til Vorsø, der normalt er lukket for offentligheden.

Havørnens og skarvernes rige
Både dyre og plantelivet er langt rigere på Vorsø end andre steder, hvor vi mennesker styrer, regulerer og dominerer. Et godt eksempel er sommerfuglene. Dem er 350 forskellige slags af på Vorsø. Mere synlige er fuglene, hvoraf hele 50 arter yngler. Mest kendt er den forkætrede skarv, som øen i den grad blev forbundet med i 1990erne, da kolonien nåede op på 5000 ynglepar. Nu er antallet reduceret til nogle få hundrede, men de sidste ihjel-skidte træer står stadig som monumenter over koloniens storhedstid. Også fiskehejrerne og rågerne har imponerende kolonier på Vorsø. Den seneste ynglefugl på øen er også den mest respektindgydende. Det er nu ottende år, at havørnene bor og yngler på øen. Det er en fantastisk historie om havørnene. Efter at have været væk fra øen siden 1880erne er den nu tilbage på øen som ynglefugl. Den imponerende rede genbruges, og i juli og august kan vi være heldige at se ørnene.

Vigtigt
For at komme til Vorsø må man vade fra Brigsted nær Søvind. Vadeturen på en lille kilometer er en del af oplevelsen, og her i sommeren er vandet ikke længere koldt, men medbring waders, hvis du er kuldskær. Turen kan være anstrengende afhængig af tidevandet/vandstanden og anbefales ikke til børn under 10 år. Der er et begrænset deltagerantal, og der plejer at være rift om pladserne, så husk tilmelding til Odder Museum.

Glæd jer til en dejlig tur til Vorsø og husk madpakke og kaffe.

Praktisk:
Tilmelding nødvendig: skal ske senest dagen inden turen på mail kustode-odder@moesgaardmuseum.dk eller tlf.nr. 86540175 i åbningstiden.
Pris: 200 kr. pr. person - vi foretrækker betaling med MobilePay.
Mødested: ved Vorsøvej 28, helt ned til vandet.
Vores anbefalinger: ved overgangen gennem vandet anbefaler vi waders eller badesko og shorts. På øen anbefales vandresko eller gummistøvler, langærmet bluse/jakke/bukser, da der på øen er brændenælder og masser af myg.
Medbring: madpakke og kaffe, evt. kikkert.
Alder: turen egner sig ikke til børn under 10 år.
Turledere: Jens Gregersen, Vorsø, og Odder Museum.
Afbud: skal meddeles museet på tlf.nr. 86540175, så folk på venteliste kan få muligheden.

OBS! Organiseringen og afviklingen af arrangementet foregår naturligvis efter Corona-restriktionerne. Der er derfor begrænset deltagerantal og vi henstiller til, at man holder god afstand. Du kan blive bedt om at vise gyldigt coronapas og ID

Andet

Udflugt til Djurs Sommerland - med tilmelding

Sønderbro Kirke, kl. 09-18.30.

5. Aug kl. 09-18.30
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 09-18.30. Pris: Ukendt Sted: Sønderbro Kirke

Sønderbro Sogns Menighedspleje inviterer børn og deres voksne fra Sønderbro på udflugt til Djurs Sommerland. For at deltage i udflugten SKAL du bo i Sønderbro Sogn. Tilmeldingsfrist d. 1. juli kl. 11.30. Læs mere om udflugten her!

Andet

Gør din anmeldelse til Sommerbogen til en podcast

Horsens Bibliotek, kl. 10-10.30, 10.30-11, 11-11.30, 11.30-12, 9.30-10 & 9-9.30.

5. Aug kl. 10-10.30, 10.30-11, 11-11.30, 11.30-12, 9.30-10 & 9-9.30
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 10-10.30, 10.30-11, 11-11.30, 11.30-12, 9.30-10 & 9-9.30. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Vil du hellere fortælle din Sommerbogs-anmeldelse end at skrive den?

Så kom på Horsens Bibliotek tirsdag den 3. august mellem kl. 14 og kl. 16 eller torsdag den 5. august mellem kl. 9 og kl. 12, hvor vi står klar i bibliotekets lydstudie. Når vi i fællesskab har optaget din anmeldelse, er du med i Sommerbogs-konkurrence og får selvfølgelig også din præmie og muligheden for at være med i hovedkonkurrence om at tømme en boghandel på 5 minutter!

Du skal trække en billet på horsensbibliotek.dk til et bestemt tidspunkt i løbet af dagen, og så har du rig mulighed til at fortælle om dine læseoplevelser i en halv time. Og forhåbentlig bliver alle anmeldelser til en podcast, så andre børn og unge kan blive inspireret af dine anmeldelser.

Du skal have en samtykkeerklæring fra dine forældre med, så biblioteket kan få lov til at afspille dine anmeldelser for andre. Den finder du her på siden

Andet

Hatha yoga - Endelave Aktiv Ø

Endelave Skole, kl. 10.30-12.

5. Aug kl. 10.30-12
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 10.30-12. Pris: Gratis Sted: Endelave Skole

Hatha yoga for alle. Iklæd dig let og løstsiddende tøj. Aktivitetsleder Merethe Krogh.

Andet

Legepatruljen på Langelinie

Langelinie, kl. 11-14.

5. Aug kl. 11-14
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 11-14. Pris: Fri entré Sted: Langelinie

Slip legen løs på Langelinie.

I hele din sommerferie kan du hver torsdag og lørdag møde "Legepatruljen" på Langelinie mellem kl. 11-14. De ruller ud på plænen med deres trækvogne, hvor du GRATIS kan låne udstyr til at udforske både sand og fjord

Andet

Golf på Gården - Endelave Aktiv Ø

Vesterby 90, kl. 14-16.30.

5. Aug kl. 14-16.30
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 14-16.30. Pris: Gratis Sted: Vesterby 90

Danmarks eneste 5-hullers golfbane med sandgrav og vandforhindring. Golfjern og bolde kan lånes på banen. Aldersgrænse: min. 10 år. Selvledelse.

Andet

Prøv orienteringsløb - kan du finde vej i Horsens?

Bygholm Sø Camping, kl. 14.30.

5. Aug kl. 14.30
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 14.30. Pris: Ukendt Hjemmeside: Link Arrangør: Horsens Orienteringsklub Sted: Bygholm Sø Camping

Orienteringsløb - kan du finde rundt i Horsens ?. Horsens Orienteringsklub har lavet ruter og stiller sig klar til at hjælpe dig i gang med et orienteringsløb. Vi forklarer dig om kortet og hvordan du skal finde vej.

Prøv en gå-/løberute på 2 eller 4 kilometer.
Tag ruten alene eller sammen med andre i det tempo der passer dig og opdag steder i Horsens du aldrig har været før.
Hvem er bedst til at finde rundt i Horsens?

BLIV MEDLEM
Har din familie lyst til mere frisk luft og natur, så bliv medlem af Horsens Orienteringsklub.
https://horsensok.dk/prov-orientering/bliv-medlem
Vi har træning for børn og unge tirsdag og torsdag og træningsløb hver lørdag.
BILLEDER
Vi tager billeder til brug på vores Facebookside og hjemmeside. Formålet er at vise medlemmernes og deltagernes glæde ved orienteringsløb

Andet

Sjov på SUP - Horsens

Langelinie, kl. 18.30.

5. Aug kl. 18.30
Dato: Torsdag den 5. august 2021, kl. 18.30. Pris: Pris: 299 kr Hjemmeside: Link Sted: Langelinie

Sjov med SUP gir dig mulighed at prøve stand-up paddling på en sjov og tryg måde. Vores certificerede instruktør guider dig sikkert på vandet, så du med ro i maven kan komme ud og padle. Dette er en rigtig god intro, hvis du overvejer at begynde med SUP.

Sjov med SUP gir dig mulighed at prøve stand-up padling på en sjov og tryg måde.

Vores certificerede instruktør guider dig sikkert på vandet, så du med ro i maven kan komme ud og paddle. Dette er en rigtig god intro, hvis du overvejer at begynde med SUP. Her får du helt grundlæggende færdigheder, når vi for sjov leger på vandet med familie eller venner. Den gode oplevelse står i centrumet for aktiviteten.

PROGRAM FOR SJOV MED SUP:

Sjov i med SUP starter med en kort introduktion på land, hvorefter vi hurtigt tager ud på vandet. På vandet får vi styr på den basale teknik, leger på boardene og udfordrer balancen. Afhængigt af deltagernes ønsker og færdigheder vil vi komme igennem følgende elementer:

Sikkerhedsmæssige overvejelser før vi tager på vandet og mens vi er ude på bølgerne
Fortrolighed med SUP-boardet og introduktion til basale paddle-teknikker:

  • Manøvrering med forskellige styretag
  • Entring af boardet ved kæntring


Se mere på hjemmsiden her

Andet

Pulsskolen Horsens

Casa Arena Horsens, kl. 08.

2. Aug kl. 08
Dato: Mandag den 2. til fredag den 6. august 2021, kl. 08. Pris: Pris: 1350 kr Hjemmeside: Link Sted: Casa Arena Horsens

Pulsskolen er en sommerferie uge for børn i alderen 7.5-16 år (1. 9.klasse). Vi afholder Pulsskolen i 14 byer i Danmark. På Pulsskolen prøver du minimum 9 forskellige idrætsgrene, kommer på hold med jævnaldrene og får en masse sjove oplevelser!

Hvad er Pulsskolen?
På Pulsskolen prøver du mindst 9 forskellige idrætsgrene. Det kan fx være street basket, karate, o-løb, pulsbold, fembold, rope skipping, dans, ketcherspil, kids volley, kids cross fit, pulsgames, battle, fodbold og meget andet.

Senest 2 uger inden din skole starter, orienteres du om, hvilke aktiviteteter du skal prøve.

Vi har specialiseret os i at få alle med uanset, om man har prøvet det før eller aldrig har hørt om det. Derfor tør vi også tage nye og anderledes idrætter med i programmet.

Program:
Du møder ind hver dag mellem kl. 08.00 - 09.00 til åben hal. Der er aktiviteter fra 09.00-15.00 (fredag til kl. 14.00) og mulighed for at blive afhentet mellem kl. 15.00-16.00 (fredag 14.00-15.00).

De forskellige dage:
Mandag-onsdag prøver du minimum 9 forskellige idrætsgrene
Torsdag afholder vi temadag
Fredag har du mulighed for at ønske en aktivitet sammen med dit hold

Andet

Informationsmøde om Akupunkturuddannelsen

AkupunkturAkademiet, kl. 10-12.

7. Aug kl. 10-12
Dato: Lørdag den 7. august 2021, kl. 10-12. Pris: Køb/bestil billet
Hjemmeside: Link Arrangør: AkupunkturAkademiet Sted: AkupunkturAkademiet

Arrangementsbeskrivelse. Som akupunktør kan du gøre en forskel for en lang række mennesker med f.eks. smerterproblematikker, mave/tarmlidelser, menstruationsproblemer, hormonelle forstyrrelser, søvnbesvær og meget mere.

I dag er akupunkturen tættere på en blåstempling end nogensinde tidligere. På AkupunkturAkademiet kan du tage en Grunduddannelse og en udvidet uddannelse, som vi kalder "Overbygningen". Grunduddannelsen lever op til alle de højeste krav hos forskellige foreninger i Danmark, berettiger til RAB-godkendelse og momsfritagelse, og er indplaceret på Niveau 6 på Den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring af Danmarks Akkrediteringsinstitution. Akupunkturuddannelsen med Overbygning er indplaceret på Niveau 6, svarende til en professionsbachelor.

På AkupunkturAkademiet kan du få en fuld uddannelse i TCM-akupunktur, Moxa, Cupping, Guasha, diagnostiske metoder (herunder puls og tungediagnose), kinesisk kostlære, Auriculoterapi (øreakupunktur), Sundhedspsykologi: Behandler-klientroller, samtaleteknik, supervisionstræning, etik, Qigong/Tai Chi Chuan og meget mere. Når du tilmelder dig informationsmødet, vil du få tilsendt en timeoversigt og en studieordning, så du kan få et overblik over uddannelsens samlede indhold.

Næste holdstart ligger i september 2021. Vi starter både weekend og daghold.

Det er selvfølgelig helt uforpligtende at deltage i informationsmødet.

Du er altid velkommen til at kontakte vores uddannelsesansvarlige Camilla Gliemann direkte på 60764526 eller camilla@akupunkturakademiet.dk - alle spørgsmål er velkomne.

Jeg glæder mig til at se dig!

Camilla

Viser 1-10 ud af 99 resultater 1 2 3 4 ... 10