Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Andet

Naturopdagelsestur og bålpandekager i Bygholm Park

P-pladsen ved Bygholm Park, kl. 14-17.

30. Jul kl. 14-17
Dato: Tirsdag den 30. juli 2019, kl. 14-17. Pris: Fri entré Arrangør: Horsens kommune, Natur og Miljø Sted: P-pladsen ved Bygholm Park

Lær om dyr og planter i skoven og bag pandekager over bål sammen med naturvejlederen.

Vi mødes i Bygholm Park og laver vores udgangsbase omkring bålstedet, hvor vi sammen tilbereder en god pandekagedej ud fra råvarerne og tænder bål.

Så går vi derfra på ekspedition rundt i parken og ved søerne og finder mærkelige dyr, planter og svampe. Naturvejlederen fortæller undervejs om træerne og de naturting vi finder på turen. Måske finder vi spiselige bær eller spiselige planter, som vi kan hakke og blande i pandekagedejen.

Når vi kommer tilbage bager nogle bålpandekager og laver måske myntete ved bålet mens andre forældre og børn sammen fange smådyr ved søbredden eller går på jagt efter smådyr, insekter og edderkopper i skoven. Til sidst kan vi lave en lille fælles mini-zoo-udstilling, før vi til allersidst slipper dyrene fri.

Alle er velkomne, især forældre med børn. Deltagelse er gratis

Turleder: Naturvejleder Peer Høgsberg Mobil: 2364 0265 E: peer.natur@gmail.com

Arrangør: Horsens Kommune, Teknik og Miljø

Andet

Morgen Yoga - Aktiv Ø

Endelave Beboerforening, kl. 08.30-09.30.

31. Jul kl. 08.30-09.30
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 08.30-09.30. Pris: Gratis Sted: Endelave Beboerforening

Start dagen med en yogaklasse og mærk, hvordan kroppen stille og roligt vækkes. Hatha Yoga hjælper til at skabe balance mellem krop, sind og sjæl. Ha betyder 'sol' på Sanskrit og Tha betyder 'måne'.

Start dagen med en yogaklasse og mærk, hvordan kroppen stille og roligt vækkes. Hatha Yoga hjælper til at skabe balance mellem krop, sind og sjæl. Ha betyder 'sol' på Sanskrit og Tha betyder 'måne'. Vi arbejder med åndedrætsøvelser, klassiske yogastillinger og små flowsektioner i et roligt tempo med rum til at mærke yogaens efterklang. Til sidst slutter vi af med en meditation. Iklæd dig let og løstsiddende tøj - det kan være køligt at ligge stille i den afsluttende meditation. Medbring gerne egen yogamåtte og et tæppe. Der er også måtter, du kan låne.
INGEN tilmelding, du møder bare op." I tilfælde af dårligt vejr flyttes klassen til Endelave Skoles gymnastiksal

Andet

Vorsø - naturens ø

Vorsø, kl. 10-14.

31. Jul kl. 10-14
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 10-14. Pris: Entré: 200 kr pr. person Sted: Vorsø

På tur til Vorsø i Horsens Fjord - et af Danmarks mest specielle naturfredningsområder. Kun her er naturen helt enerådende, og det er lig med store oplevelser.

Sommerture til Vorsø
Onsdag: den 17. juli, 31. juli, begge dage kl. 10-14.

Kun på Vorsø er naturen helt overladt til sig selv - uanset hvad. Mærk hvad det betyder, når den rene naturtilstand indfinder sig. Det bliver sine steder helt overvældende: Det larmer og stinker som i en stald, og der er så meget liv, at kontrasten til agerlandet på den anden side af vadegrunden bliver udtalt.

En fredet ø

Baggrunden for det hele er, at Vorsø i 1928 blev købt af Københavns Universitet. Pengene kom fra en fond efter den afdøde videnskabs- og naturfredningsmand, Herluf Winge. Universitetet købte Vorsø med henblik på totalfredning af øen, så naturtilstanden gradvist kunne indfinde sig. Forskerne var nemlig interesserede i at finde ud af, hvordan dyre- og planteliv udvikler sig, når menneskets ikke griber ind. 50 år senere fik også den sidste del af den 62 hektar store ø fred. Her var indtil da blev drevet landbrug, og det betyder at naturens indtog nu kan iagttages i to etaper. Øen er således et slags levende laboratorium for forskerne, som stadig kommer til Vorsø, der normalt er lukket for offentligheden.

Havørnens og skarvernes rige

Både dyre og plantelivet er langt rigere på Vorsø end andre steder, hvor vi mennesker styrer, regulerer og dominerer. Et godt eksempel er sommerfuglene. Dem er 350 forskellige slags af på Vorsø. Mere synlige er fuglene, hvoraf hele 50 arter yngler. Mest kendt er den forkætrede skarv, som øen i den grad blev forbundet med i 1990erne, da kolonien nåede op på 5000 ynglepar. Nu er antallet reduceret til nogle få hundrede, men de sidste ihjel-skidte træer står stadig som monumenter over koloniens storhedstid. Også fiskehejrerne og rågerne har imponerende kolonier på Vorsø. Den seneste ynglefugl på øen er også den mest respektindgydende. Det er nu ottende år, at havørnene bor og yngler på øen. Det er en fantastisk historie om havørnene. Efter at have været væk fra øen siden 1880erne er den nu tilbage på øen som ynglefugl. Den imponerende rede genbruges, og i år har havørnene igen formået at opfostre en unge.

Her i juli og august kan vi være heldige at se ørnene.

Husk tilmelding

For at komme til Vorsø må man vade fra Brigsted nær Søvind. Vadeturen på en lille kilometer er en del af oplevelsen, og her i sommeren er vandet ikke længere koldt, men medbring vades, hvis du er kuldskær. Turen kan være anstrengende afhængig af tidevandet/vandstanden og anbefales ikke til børn under ti år. Der er et begrænset deltagerantal, og der plejer at være rift om pladserne, så husk tilmelding til Odder Museum.

Glæd jer til en dejlig tur til Vorsø og husk madpakke og kaffe.

Tilmelding og information: Odder Museum tlf.: 86 54 01 75 i åbningstiden, senest dagen inden turen.

Mødested: Horsens Fjord, Vorsøvej syd for Søvind ved Brigsted.

Husk: Kikkert og gummistøvler/høje støvler/langærmet bluse/jakke til at gå rundt på øen med -

her er brændenælder og masser af myg!

Turledere: Jens Gregersen, Vorsø og Odder Museum.

Pris: 200 kr. pr. person

Andet

Strikkedamer

Østbirk Kirke, kl. 14-16.

31. Jul kl. 14-16
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 14-16. Pris: Ukendt Sted: Østbirk Kirke
Andet

Sommerstafet

Tolstrup Kirke, kl. 19-20.

31. Jul kl. 19-20
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 19-20. Pris: Ukendt Sted: Tolstrup Kirke

Sommerstafet med sommersang - 12 sommeraftener i 12 kirker, der på skift byder ind til fællessang, lokale fortællinger samt en forfriskning og lidt godt til ganen. Alle er velkomne.

Ingen tilmelding. SOMMERSTAFETTEN: 12. juni: Gangsted Kirke 19. juni: Vær Kirke 26. juni: Ørridslev Kirke 3. juli: Kattrup Kirke 10. juli: Lundum Kirke 17. juli: Yding Kirke 24. juli: Serridslev Kirke 31. juli: Tolstrup Kirke 7. august: Vedslet Kirke 14. august: Hansted Kirke 21. august: Søvind Kirke 28. august: Østbirk Kirke

Andet

Sommerstafet - 12 sommeraftener i 12 kirker med fællessang og lokale fortællinger

Tolstrup Kirke, kl. 19-20.

31. Jul kl. 19-20
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 19-20. Pris: Ukendt Sted: Tolstrup Kirke

12 landsbykirker nord for Horsens inviterer på skift til Sommerstafet 2019 hver onsdag. Hver stafet varer ca. en time - med fællessang og en fortælling med lokal forankring. Vi slutter med en forfriskning og lidt godt til ganen i våbenhuset.

Sommerstafetten er en enestående mulighed for at opdage nye sider af ens egen lokale kirke - eller lære nabokirkerne bedre at kende. Vel mødt!

Andet

Vandretur på den nye sti mellem Hundslund og Søvind

Dagli´Brugsen Søvind, kl. 19-21.

31. Jul kl. 19-21
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 19-21. Pris: Pris: 50 kr Sted: Dagli´Brugsen Søvind

Dejlig vandretur på den nye sti med fantastisk smuk udsigt og spændende fortællinger om naturen, geologien og kulturhistorien.

Vandretur på den nye sti mellem Hundslund og Søvind

Onsdag den 31. august kl. 19-21

I december sidste år blev en ny sti imellem Hundslund og Søvind indviet af de to borgmestre Uffe Jensen, Odder Kommune og Peter Sørensen, Horsens Kommune.

Trampesti

Stien, som er en trampesti, bliver kaldt et skolespor, fordi den forbinder to skoler. Stien er blevet til efter, at en gruppe lodsejere har sagt ja til, at stien må afmærkes i markskel på deres jord.

Stien rummer et stort udviklingsperspektiv, som Peter Sørensen i december fortalte i sin del af indvielsestalen, for en sti hele vejen rundt om Horsens fjord vil give en mange borgere adgang til en masse natur og rekreative muligheder.

Naturområde Horsens Fjord

Stien, der er på 5,3 km, har stor betydning i en større sammenhæng. Med åbningen af stien bliver det nemlig efterfølgende muligt at afmærke en sti hele vejen fra Odder til Horsens.

Et tværkommunalt samarbejde mellem Hedensted, Horsens og Odder Kommune har som et af deres

samarbejdsforslag at lave en sti, der forbinder Horsens Fjord-området på tværs af de tre kommuner.

Og med stiforløbet mellem Hundslund og Søvind i december blev dette samarbejde "skudt i gang"!

Udsigt og smukt bakkelandskab

På aftenens tur vil vi ved selvsyn se, at stiforløbet har store potentialer. Det er et meget smukt stiforløb, vi kommer til at opleve denne aften. En sti, der giver muligheder for rent fysisk at mærke de store geologiske kræfter, der var på spil, da områdets smukke bakkekarakter blev dannet under sidste istid.

Området giver også baggrund for fortællinger om dengang det var kongelig vildtbane, og hvad dette så betyder og mange andre spændende natur- og kulturhistoriske fortællinger.

Velkommen til en dejlig vandretur.

Praktisk:

Tilmelding og information: Odder Museum tlf.: 86 54 01 75 i åbningstiden, senest dagen inden turen.

Mødested: Brugsen i Søvind

Husk: Medbring gerne kaffe og evt. et stykke brød

Turledere: Naturvejleder og museumsformidler, Ole Sørensen, Odder Museum.

Pris: 50 kr. pr. person

Musik

Jamsession - tradition på Endelave

Sommer på Endelave - musik, kl. 20.

31. Jul kl. 20
Dato: Onsdag den 31. juli 2019, kl. 20. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Sommer på Endelave - musik

Legendarisk jam-session i Lenes Lade, hvor musikere fra Norge, Sverige, Danmark og.? mødes og leverer en fantastisk musikalsk aften. Alle genrer og aldre er repræsenteret. Sjovt og festligt.

Andet

Trækketur i skoven. En god aktivitet for hele familien. Lej en rolig Islandsk hest og træk børnene

Fuglsang Rideture, Hele dagen.

21. Jul Hele dagen
Dato: Tirsdag den 2. til onsdag den 31. juli 2019, Hele dagen. Pris: Pris: 250 kr Sted: Fuglsang Rideture

Trækketur i smuk okkuperet skovområde. Gå en tur med børnene til hest. Gåtur i smuk ugeneret skovområde. Eneste anden trafik er skovens dur. Egern og rådyr. Leje 1 time 250 kr. SMS 20284648 før så alle heste ikke er optaget. Der er ca. 5 km afmærket rute.

Andet

Rideture i skoven alle dage hele sommerferien

Fuglsang Rideture, kl. 10.

21. Jul kl. 10
Dato: Mandag den 1. til onsdag den 31. juli 2019, kl. 10. Pris: Pris: 375 kr Hjemmeside: Link Sted: Fuglsang Rideture

1,5 times ridetur med 1 time til hest i skidt. Nyd fuglsangen på en rolig tur i skoven i okupreret terræn.En smuk naturoplevelse. For uøvede ryttere. Skynd jer kun 3 pladser tilbage.

Viser 11-20 ud af 94 resultater 1 2 3 4 ... 10