Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Andet

Aflyst! Hjælp til slægtsforskning

Horsens Bibliotek, kl. 16-18.

7. Dec kl. 16-18
Dato: Mandag den 7. december 2020, kl. 16-18. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Horsensegnens Slægtsforskere sidder klar til at hjælpe dig i gang med slægtsforskning.

** Pga. COVID19 har Horsensegnens Slægtsforskere valgt at aflyse alle aktiviteter resten af 2020**
Du kan bl.a. lære at bruge kirkebøger og folketællinger

Andet

Åbent værksted

Horsens Bibliotek, kl. 17-21.

7. Dec kl. 17-21
Dato: Mandag den 7. december 2020, kl. 17-21. Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Sted: Horsens Bibliotek

Velkommen til Åbent værksted.

Om du bygger robotter eller programmerer, samler modelfly eller arbejder med stoftryk - det er ikke så vigtigt. Åbent Værksted er en mulighed for at mødes med andre der også har en hobby, de brænder for. Et sted hvor man kan være social omkring sit nørkleprojekt. Man kan få plads til at fordybe sig i sit eget projekt lige som man kan arbejde sammen og inspirere hinanden. Hvis der er interesse for det, kan der også blive plads til demonstrationer, hvor du kan få lov til at vise din hobby frem eller snuse lidt til andres passioner.

For at være med skal du blot tage det du skal bruge under armen og møde op i Værkstedet på Horsens bibliotek. Vi står klar til at tage imod og er altid interesserede i at høre om din hobby

På scenen

Foredrag med Erik b jørgensen

Horsens Bibliotek, kl. 19.

7. Dec kl. 19
Dato: Mandag den 7. december 2020, kl. 19. Pris: Entré: 175 kr Hjemmeside: Link Arrangør: MTB Horsens Sted: Horsens Bibliotek

MTB Horsens vil med støtte fra Horsens kommunes corona pulje gerne invitere til et spændende foredrag med Eventyrer Erik B. Jørgensen Kom ud - Erik B. Jørgensen(Bl.a. kendt fra Korpset på TV2).

Eventyret starter i din baghave- et foredrag om personlig indstillingHer fokuserer jeg på, hvad der skal til for at fungere bedst muligt i forhold til egne mål og drømme. Hvorfor ser mange begrænsninger og ikke muligheder?Jeg giver mit bud på:* Hvad der skal til, for at vi flytter os som mennesker.* Hvad har indflydelse på vores liv.* Hvad kan vi selv gøre for at påvirke vores liv.* Hvilke værktøjer og huske ord kan give os overskud i hverdagen og som menneske.Foredraget tager udgangspunkt i mine egne erfaringer fra mit liv, hvor jeg fra ganske ung, har haft mange drømme og mål og er lykkedes med beskæftige mig med dét, jeg brænder for. Det er lykkedes ved at turde "tage de først skridt" mange gange for at nå de mål jeg drømmer om.Jeg har også oplevet mange ekstreme situationer, som har krævet motivation og vilje, men jeg har efterfølgende fastslået én ting, nemlig at det vi oplever i ekstreme situationer ikke adskiller sig stort fra det, vi som medarbejdere, ægtefæller, kærester og forældre oplever i hverdagen.https://komud.dk/eventyret-starter-i-din-baghave.../

Bestilling af billetter (husk antal) til pias@mtbhorsens.dk senest d. 15/11-20, efterfølgende modtages mail med betalingsinformation

Andet

Akupunktur Til Barselskvinder

AkupunkturAkademiet, kl. 09-16.

8. Dec kl. 09-16
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 09-16. Pris: Pris: 1100 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Link Sted: AkupunkturAkademiet

På kurset vil Christina Klok, der er jordemoder og akupunktør, formidle teoretisk viden omkring fødslens og barselsperiodens fysiologi og give dig god basis for at vejlede og behandle barselskvinder og typiske gener som for lidt modermælk, brystbetæn.

Barselsperioden set med vestlig- og kinesisk medicinske øjne

Få indgående kendskab til behandling af kvinder efter fødslen og de gener, der hyppigt ses de første 6-12 mdr efter at være blevet mor.

Indhold:

På kurset vil Christina Klok, der er jordemoder og akupunktør, formidle teoretisk viden omkring fødslens og barselsperiodens fysiologi og give dig god basis for at vejlede og behandle barselskvinder og typiske gener som for lidt modermælk, brystbetændelse, efterfødselsdepression, forstoppelse, hæmorider og blødningsforstyrrelser.

Kurset vil også indeholde praktiske øvelser med mulighed for erfaringsudveksling med kolleger.

Målgruppe:

Kurset er en del af AkupunkturAkademiets almindelige undervisning for studerende, og kan tages af Akupunktører og Akupunkturstuderende.

Underviser:


Akupunktør og jordemoder Christina Klok Møller har arbejdet med obstetrisk akupunktur siden 2001. Underviser jordemødre i akupunktur under fødsler. Hun har klinik i Randers centrum, hvor hun især behandler problemstil- linger inden for gynækologi, fertilitet og graviditet.

Er du Akupunktør/Akupunkturstuderende? Læs mere om medlemskab her: https://akupunkturakademiet.nemtilmeld.dk/80/

Andet

Julehygge på børnebiblioteket

Horsens Bibliotek, kl. 10.

8. Dec kl. 10
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 10. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted: Horsens Bibliotek

Kom og hjælp os med at komme i julestemning.

Vi skal høre en julehistorie, synge og bevæge os til julesange.

Billetter til både børn og voksne.

Alder: 0-3 år

Andet

Aflyst! Elses strikkeklub

Sønderbro Kirke, kl. 10-12.

8. Dec kl. 10-12
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 10-12. Pris: Ukendt Sted: Sønderbro Kirke

Den 2. og 4. tirsdag hver måned, fra klokken 10 - 12 mødes vi i kirkens lokaler for at strikke.

Vi strikker både dåbsgaver og dåbsklude til kirken, huer og tæpper til hjemløse - og en helt masse andet; også vores egne ting. Kan du lide at strikke, eller vil du lære det, så kig forbi en tirsdag. Hvis du ikke har dit eget strikketøj, så sørger Else for både pinde og garn - og nemme opskrifter til at hjælpe dig i gang. Alle er meget velkomne. Vil du vide mere om strikkeklubben, så kontakt Else Jensen på mail: else.jensen32@gmail.com

Andet

Gå til fantasy - sæsonafslutning

Horsens Bibliotek, kl. 15.30.

8. Dec kl. 15.30
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 15.30. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted: Horsens Bibliotek

Er du tosset med orker og elvere? Ville du ønske at din far var en græsk gud? Eller drømmer du om at gå på troldmandsskole? Måske er du lige så vild med fantasy-bøger som os? Vi følger op på sidste sæson, så du kan igen gå til fantasy på biblioteket, hvor.

Til hver workshop skal vi lave noget sjovt og kreativt med inspiration fra forskellige fantasy-universer. Sideløbende kan du lave DYI-anmeldelser.

Vi slutter selvfølgelig sæsonen af med et magisk brag, men I kommer til at være med til at bestemme hvordan. Til anden workshop snakker vi om, hvad I har lyst til at lave denne sidste gang, men alle er velkomne - også selvom man ikke har deltaget før. Vi garanterer krea-sjov, fantasi og magi!

Vi glæder os til at nørde fantasy med dig!

Deltagere skal have billet.

Alder: Fra 10 år

På scenen

Kærlighed i en krisetid

Horsens Bibliotek, kl. 16.30-17.45.

8. Dec kl. 16.30-17.45
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 16.30-17.45. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Asger Neumann, psykolog og ekstern lektor i psykologi ved Aarhus Universitet, dykker ned i de psykologiske aspekter af emner som kærlighed, omsorg, tilknytning og afsavn.

Størst af alt er kærligheden! Vi tror på den, længes efter den og slås for den. Det har vi alle dage gjort. I 1990'erne får kærlighedsserenader og kontaktannoncer kamp til stregen med internettets nye muligheder, men kærlighedens væsen er stadig præget af mystik og magi. Hvad end det er mellem to udkårne, to venner, far og søn eller noget helt fjerde.

Hvad betyder det for os som følende og sociale individer, at vi det seneste halve år under nedlukningen har måtte se meget mindre til dem, der betyder noget i vores liv?

Bliv klogere på relationer og parforhold, når Asger Neumann, psykolog og ekstern lektor i psykologi ved Aarhus Universitet, dykker ned i de psykologiske aspekter af emner som kærlighed, omsorg, tilknytning og afsavn

Andet

Menighedsrådsmøde

Sønderbro Kirke, kl. 17.

8. Dec kl. 17
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 17. Pris: Ukendt Sted: Sønderbro Kirke

Alle møder i menighedsrådet er offentlige, og enhver er velkommen til at overvære møderne og få en fornemmelse af kirkens liv i selve "maskinrummet".

Udstillinger

Horsens i 1970'erne

Horsens Bibliotek, kl. 19.

8. Dec kl. 19
Dato: Tirsdag den 8. december 2020, kl. 19. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted: Horsens Bibliotek

Horsensianernes historie fortalt i billeder.

Oliekrise, jordskredsvalg, medlemskab af EF, arbejdsløshed og kvindekamp - det er bare nogle af de emner, der trak overskrifter i løbet af 70'erne. I Horsens fik indbyggerne også op- og nedture at føle på egen krop: Bilfrie søndage og mørklagte butiksvinduer, men til gengæld kunne flere og flere familier rykke sammen i stuerne omkring fjernsynsapparatet, der i løbet af årtiet efterhånden blev allemandseje. Museumschef, Merete Bøge Pedersen, vil gennem et stort billedmateriale fortælle om nogle af de historier, som udfoldede sig i Horsens i løbet af 1970'erne

Viser 11-20 ud af 102 resultater 1 2 3 4 ... 11