Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Andet

Krocket er andet end bare havekrocket - Aktiv Ø

Boldbanen, kl. 10-12.

7. Jul kl. 10-12
Dato: Søn. d. 7. juli 2019, kl. 10-12. Pris: Gratis Sted: Boldbanen

I samarbejde med den kroketkyndige Kaj Pedersen arrangeres der en kroketintroduktion med efterfølgende "kamp" på sportpladsen! Kom og få styr på reglerne. Der spilles med "professionelt" udstyr og efter internationale regler! Men vi skal have det sjovt.

Musik

Visens Skib spiller op til dansk sangglæde

Endelave Havn, kl. 20.

7. Jul kl. 20
Dato: Søn. d. 7. juli 2019, kl. 20. Pris: Fri entré Sted: Endelave Havn

Visens Skibs fribyttere har lagt fra land og giver koncert i den blå time som et kulturfremstød for dansksproget sangglæde i svingende modspil og samspil med hinanden og ikke mindst med tilhørerne.

Også i 2019 tager vi på sommerturné og det med hele 29 gratis koncerter på forskellige havne i de indre danske farvande. Besætningen på Visens Skib sejler hver dag under sommerturnéen til en ny havn for at underholde gratis med danske sange og viser som en protestaktion mod mediernes mangel på kulturpolitisk ansvar for den gode dansksprogede sangpoesi og de optrædende indgår hæmningsløst i svingende modspil og samspil med hinanden og ikke mindst med publikum.

God sangpoesi på dansk; folkelige tekster med kraft og indhold i, der fremføres med engagement og holdning, forsvinder fra kulturevents og fra mediernes programflader og erstattes af indholdsløs masseproduceret engelsksproget pop og rock. Hermed forsvinder incitamentet for de mere talentfulde sangskrivere til at bruge vores eget sprog - og det er nu en gang mest autentisk at udtrykke sig på det sprog, man tænker og drømmer på.

Niels Skouby alias Kaptain Høiben, som ejer SY Ellinor af Ebeltoft alias Visens Skib, har taget initiativ til den sejlende viseturné, som er det morsomst tænkelige og samtidig mest overbevisende kulturpolitiske fremstød for god dansksproget sangpoesi. Båden stilles gratis til rådighed af Niels og ingen af de vekslende dygtige amatører, semiprofessionelle eller professionelle solister ombord profiterer af koncerterne.

Visens Skib er både en forening og det patenterede varemærke for et underholdende kulturpolitisk fremstød i form af en sommerturné med gratis koncerter af høj kvalitet, som foregår på forskellige havne i de indre danske farvande. Visens Skibs koncerter har til formål at fremme kærligheden til og brugen af vores fælles danske og folkelige vise- og sangskat.

Siden Niels Skouby og Leni Petersen i 2000 søsatte den første koncertturné, er Visens Skibs årlige sommerturné blevet en stadig mere kendt tradition. Interessen har været støt stigende gennem alle årene, vi har været på farten, og er altid afhængig af den enkelte havns opland og det strålende danske sommervejr, og i 2012 i Norsminde Havn og i 2017 i Vejle Havn nåede vi op på ca. 750 veloplagte publikummer

Andet

Skamlingsbanken - Grønninghoved Strand

Horsens Banegård, kl. 9-16.

7. Jul kl. 9-16
Dato: Søn. d. 7. juli 2019, kl. 9-16. Pris: Entré: Kørsel: 85 kr., ikke-medlemmer betaler 30 kr. Hjemmeside: Link Arrangør: Dansk Vandrelaug, Horsens afd Sted: Horsens Banegård

Skamlingsbanken har en dramatisk historie. Vandreturen fører os gennem et fantastisk landskab med bakker og dale, inden vi står med fødderne i vandkanten ved Lillebælt.

Udstillinger

Arbejdende værksteder og udstillinger

Danmarks Industrimuseum, kl. 10 til 16.

6. Jul kl. 10 til 16
Dato: Lør. d. 6. og søn. d. 7. juli 2019, kl. 10 til 16. Pris: Entré: kr. 70, børn under 18 år gratis adgang Sted: Danmarks Industrimuseum

Alle værksteder og udstillingsmiljøer er bemandede og klar til at fortælle om fag og udstillinger.

Andet

Crossfit med Charlotte - Aktiv Ø

Endelave Havn, kl. 10-11.15.

8. Jul kl. 10-11.15
Dato: Man. d. 8. juli 2019, kl. 10-11.15. Pris: Gratis Sted: Endelave Havn

Træningen kører efter Tabataprincippet og er en god blanding af styrke- og konditionsøvelser, der træner hele kroppen. Alle kan deltage uanset nuværende træningsniveau - jeg garanterer udfordringer for alle, sved på panden og højt humør! Det bliver super.

Andet

Fodboldskole - Aktiv Ø

Boldbanen, kl. 10-12.

8. Jul kl. 10-12
Dato: Man. d. 8. juli 2019, kl. 10-12. Pris: Gratis Sted: Boldbanen

Kom og oplev fodbold som ved VM, på Endelave. Vi leger, dribler, skyder og råber som spillerne til VM Deltagere er ferierende børn og øens børn i alderen 6-15 år. INGEN tilmelding, du møder bare op.

Andet

Fodboldskole - Aktiv Ø

Boldbanen, kl. 10-12.

9. Jul kl. 10-12
Dato: Tir. d. 9. juli 2019, kl. 10-12. Pris: Gratis Sted: Boldbanen

Kom og oplev fodbold som ved VM, på Endelave. Vi leger, dribler, skyder og råber som spillerne til VM Deltagere er ferierende børn og øens børn i alderen 6-15 år. INGEN tilmelding, du møder bare op.

Andet

Den Genfundne Bro og Vestbirk Vandkraftværk

P-pladsen til Den Genfundne Bro, kl. 13.

9. Jul kl. 13
Dato: Tir. d. 9. juli 2019, kl. 13. Pris: Fri entré Sted: P-pladsen til Den Genfundne Bro

Guidet tur til Den Genfundne Bro og Vestbirk Vandkraftværk.

En Vandretur på ca. 4 km. Vi mødes ved broens parkeringsplads og herfra går turen gennem den smukke natur. Først til Den Genfundne Bro og derfra videre til Vestbirk Vandkraftværk. Undervejs ser vi på, hvordan området er blevet formet, først isen, derefter åen og til sidst mennesket. Det er oplagt at tage sin madkurv med. Den kan enten før eller efter turen nydes ved et af bordene ved Den Genfundne Bro.

Den Genfundne Bro

Andet

Golf på Gården - Aktiv Ø

Vesterby 90, kl. 14-16.30.

9. Jul kl. 14-16.30
Dato: Tir. d. 9. juli 2019, kl. 14-16.30. Pris: Gratis Sted: Vesterby 90

Test dine golfevner på Danmarks eneste 5-hullers golfbane. Golfjern og bolde kan lånes på banen. Aktivitetsleder: Ingen - du går bare i gang. Alle fra 10 år kan deltage. INGEN tilmelding, du møder bare op.

Andet

De fem Tibetanere - Aktiv Ø

Endelave Skole, kl. 10-10.45.

10. Jul kl. 10-10.45
Dato: Ons. d. 10. juli 2019, kl. 10-10.45. Pris: Gratis Sted: Endelave Skole

En ca. 2000 år gammel form for yoga (ungdommens kilde). Løsner blokeringer af energistrømme i kroppen. Aktiviteten gennemføres med intro for begyndere. Iklæd dig let og løstsiddende tøj og medbring yogamåtte. INGEN tilmelding, du møder bare op.

Viser 31-40 ud af 108 resultater 1 ... 3 4 5 ... 11