Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Musik

Jeppesen

Horsens Ny Teater, kl. 19.30.

1. Feb kl. 19.30
Dato: Lørdag den 1. februar 2020, kl. 19.30. Pris: Entré: 230 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Musik

Aphyxion

Kulisselageret, kl. 21.

1. Feb kl. 21
Dato: Lørdag den 1. februar 2020, kl. 21. Pris: Entré: Ståplads 120 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Hard Rock Horsens Sted: Kulisselageret

Et af de mest progressive Metalbands i DK. Den ny plade er betydedlig anmelderost og de er kendt for et godt live show.

Andet

Træk børnene i skoven åben alle dage i efterårsferien

Fuglsang Rideture, Hele dagen.

2. Feb Hele dagen
Dato: Søndag den 2. februar 2020, Hele dagen. Pris: Pris: 250 kr Sted: Fuglsang Rideture

Trækketur i smuk okkuperet skovområde. Gå en tur med børnene til hest. Gåtur i smuk ugeneret skovområde. Eneste anden trafik er skovens dur. Egern og rådyr. Leje 1 time 250 kr. SMS 20284648 før så alle heste ikke er optaget. Der er ca. 5 km afmærket rute.

Andet

Naturstien fra Søvind til Horsens

Horsens Banegård, kl. 09.15-16.

2. Feb kl. 09.15-16
Dato: Søndag den 2. februar 2020, kl. 09.15-16. Pris: Pris: Bus ca. 25 kr Ikke-medlemmer betaler yderligere 30 kr Hjemmeside: Link Arrangør: Dansk Vandrelaug, Horsens afd Sted: Horsens Banegård

Vi tager bussen til Søvind og vandrer tilbage til Horsens. I det forhåbentlig vinterklædte landskab med bakker og fjordudsigt kommer vi forbi Haldrup inden Brakør. Videre til Husodde Strand inden Horsens. Turleder: Ingvard Nørgaard, tlf: 2826 3900.

Tilmelding til turlederen på tlf.: 2826 3900. Turlængde: 17 km. Mødested: Søvind Kro, Haldrupvej 5, 8700 Horsens kl. 9:45

Andet

Croquis med blyant og akvarel

Horsens Byskole, Afd. Lindvigsvej, kl. 09.30-16.30.

2. Feb kl. 09.30-16.30
Dato: Søndag den 2. februar 2020, kl. 09.30-16.30. Pris: Pris: 315 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej Sted: Horsens Byskole, Afd. Lindvigsvej

Underviser: Nirvi Bennich. En dag hvor du kan prøve en række metoder og materialer indenfor temaet "mennesket". At tegne efter model er både enormt lærerigt og sjovt.

Der gives opgaver og instruktioner samt individuel vejledning. Medbring tegnepapir, stort akvarelpapir, akvarelfarver, tusch, blyant og kridt. Materialer kan også købes af underviseren

Kurset henvender sig både til dem der vil fordybe sig i tegning og dets metoder - det bliver også en række øvelser hvor de der vil bruge akvarel kan fordybe sig i dette medie. Croquis dagen er åben for forskellige materialer hvor du selv kan vælge det der passer dig bedst.

Følg vejvisning til Sønderbro Kulturhus for enden af Lindvigsvej. Indgang på venstre side af skolen set fra gaden. Ind ad døren til Sønderbro Kulturhus, drej til venstre, find glasdøren på højre side og op på 1. sal.
Hold: 20-87113

Udstillinger

Kunst & Kaffe - Unge Kvindelige malere

Horsens Kunstmuseum, kl. 14.

2. Feb kl. 14
Dato: Søndag den 2. februar 2020, kl. 14. Pris: Entré: 110 kr Hjemmeside: Link Sted: Horsens Kunstmuseum

V. Sanne Hvidt Det anbefales at købe billetter til arrangementerne på www.horsenskunstmuseum.dk eller på Horsens Kunstmuseum. Pris inkl. kaffe og kage 50 kr. (Billetpris er excl. entré til museet). Max 50 deltagere pr. arrangement.

Yngre kvindelige malere

Søndag den 2. februar kl.14.00

Ved Sanne Hvidt

Praktisk information: Det anbefales at købe billetter til arrangementerne pa° www.horsenskunstmuseum.dk eller pa° Horsens Kunstmuseum. Pris inkl. kaffe og kage 50 kr. (Billetpris er excl. entré til museet). Max 50 deltagere pr. arrangement.

orsens Kunstmuseum inviterer til en række Kunst & Kaffe arrangementer i foråret 2020.

Kunst & Kaffe henvender sig til dem, der gerne vil blive klogere på museets samling og aktuelle udstillinger. Arrangementet afsluttes med kaffe og kage i museets café, Gordons Gæstebud

Musik

Daimi & Louisiana Jazzband

Horsens Ny Teater, kl. 15.

2. Feb kl. 15
Dato: Søndag den 2. februar 2020, kl. 15. Pris: Entré: 230 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Musik

Mod lysere tider - koncert med ensemblet Tirilil

Sønderbro Kirke, kl. 16-17.30.

2. Feb kl. 16-17.30
Dato: Søndag den 2. februar 2020, kl. 16-17.30. Pris: Ukendt Hjemmeside: Link Sted: Sønderbro Kirke

Tirilil skaber intime koncerter i spændingsfeltet mellem nordisk folketone, danske salmer og sange i egne arrangementer samt perler fra barokken. Musik, hvor den rene og lyse klang får plads og blander sig med den nordiske tyngde og varme.

Tirilil vil ved denne koncert kaste lys over den mørkeste tid med et program, som rummer både lys og mørke og minder os om liv og forgængelighed. Koncerten vil variere mellem solosatser, ensemblesatser a cappella og satser akkompagneret af orgel. De tre lyriske sopraner er uddannede fra Det Jyske Musikkonservatorium og organist Louise Boll debuterede i 2019 i solistklassen samme sted. Der er fri entré til koncerten. Medvirkende: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen, sopran Susanne Cecilie Nielsen, sopran Katrine Broch Møller, sopran Louise Boll, orgel

Andet

Birkebark - fletning

Sundhedsteamets Oplysningsforbund, 2 kursusdage kl. 9.

1. Feb 2 kursusdage kl. 9
Dato: Lørdag den 1. og søndag den 2. februar 2020, 2 kursusdage kl. 9. Pris: Pris: 1370 kr Klik her for at tilmelde dig
Sted: Sundhedsteamets Oplysningsforbund

Birkebark - fletning! Instruktør, Steen H. Madsen, Ringsted. Det foregår på Horsens Byskole, afd. Lindvigsvej. Vi mødes ved indgangen til Kulturhuset. Pris kr. 1300,00. Bark købes og betales til instruktøren.

Hop på dette kursus og lær om birkebark, høst, opbevaring og forberedelse til flet og syning med bark. Du vil lære at flette strimler, enten diagonalt eller lige. Prøv kræfter med at sy kanten stærkt ved brug af rødder. Du kan på kurset ligeledes købe lindebark og birkebark, som også kan anvendes til fletning. Med disse vil du lære at lave spande, dåser, bægere - altsammen inspireret af Egtvedpigens gravgaver. Der vil være rig mulighed for at fremstille smukt flettet håndværk og syede dåser, - og du kan også gå egne veje og finde på dit eget projekt - udstyr er der nok af! Medbring: Et par fyrfadslys En tynd billig syl- eller 2 En blyant En hobbykniv + ekstra skær En saks til at klippe i bark En stållineal50 cm. eller mere Målebånd og tommestok Passer Tøjklemmer Skæreunderlag Der vil blive sørget for kaffe, te og morgenbrød, husk selv madpakke og drikkekrus. Om Birkebark: Birketræets yderbark kaldes never eller näver. Birketræ er det eneste træ, hvor barken har fået et særskilt navn. Vel sagtens fordi det er så unikt. Birkebark har i århundreder været brugt på hele den nordiske halvkugle fra Cana­da i vest til Rusland i øst. I stenalderen blev bark blandt andet brugt til æsker til at opbevare madvarer i. Fra udgravninger har man således fundet æsker, der er ca. 2500 år gamle, indeholdende rester af smør og andre madvarer. Egtvedpigen havde 2 bark æsker med sig i graven. Nationalmuseet har ved udgravninger af jættestuer fundet rester af birkebark mellem stenene, man mener at barken har været med til at holde fugten ude, man isolerede altså også for nogle tusinde år siden!!!! Birkebark er fugt afvisende og er derfor også blevet brugt til isolering på gulvet i de lerklinede huse. Tagene på hytterne blev ofte gjort vandtætte ved at lægge 5-6 lag birkebark på, inden græstørven blev lagt op. Sådanne tage kan, hvis de bliver holdt ved lige, holde i 50-80 år. Birkebarken er utrolig vejrbestandig. Barken er opbygget af døde korkceller som er fyldt med luft og birkeharpiks, der gør at barken nedbrydes langsomt. Hold 20515

Musik

Hjælp til slægtsforskning

Horsens Bibliotek, kl. 16-18.

3. Feb kl. 16-18
Dato: Mandag den 3. februar 2020, kl. 16-18. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Horsensegnens Slægtsforskere sidder klar til at hjælpe dig i gang med slægtsforskning.

Du kan bl.a. lære at bruge kirkebøger og folketællinger.

Gratis adgang - bare mød op

Viser 31-40 ud af 187 resultater 1 ... 3 4 5 ... 19