Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Udstillinger

Verdens vildeste flugt i VR

FÆNGSLET, kl. 12-15.30.

19. Apr kl. 12-15.30
Dato: Søndag den 19. april 2020, kl. 12-15.30. Pris: Gratis, når entréen er betalt Hjemmeside: Link Sted: FÆNGSLET

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet - med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

Fængselsmuseets VR-oplevelse kan opleves for første gang nogensinde i vinterferien

Andet

AFLYST. Horsens Taler: I dag om cirkulær økonomi

Horsens Bibliotek, kl. 19.

20. Apr kl. 19
Dato: Mandag den 20. april 2020, kl. 19. Pris: Ukendt Sted: Horsens Bibliotek

Horsens Taler er en ny række 'talks' i samarbejde med GRO - Horsens Grønne Tænketank, om bæredygtig omstilling og en grøn hverdag.

Kom og vær med i debatten, når GRO skal formulere visioner og anbefalinger til Plan og Miljøudvalgets arbejde i Horsens Kommune.

GRO skal arbejde for at ressourceaftrykket reduceres både ved erhvervsliv, foreninger, borgere og for kommunen som virksomhed. Som inspiration arrangerer tænketanken en række 'talks' mellem eksperter; en blanding af oplæg, debat og spørgsmål fra salen.

Horsens Kommune er i gang med at udarbejde en strategi for biodiversitet, som måske kommer til at udfordre vores billede af ukrudt? Strategien sætter rammer for at kommunen kan øge biodiversiteten, og belyser mulighederne i private haver. Biodiversitet er mangfoldigheden af dyr og planter i et område.

Cirkulær økonomi er bl.a. et begreb inden for bæredygtighed. Men ikke alle cirkulære metoder er lige bæredygtige. Det handler om mere værdi og bedre miljø gennem design, forbrug og genanvendelse. Den cirkulære økonomi vinder frem både hos forbrugere og producenter. Nogle synes, at det er sund fornuft. Andre synes, at det er svært. Ved du, hvornår du er cirkulær?

Der vil være repræsentanter fra GRO ved hvert møde for at opsamle inputs fra debatterne.

Foto: Juanjo Menta/Pexels

Andet

Krybbestue for småbørn

Søvind Kirkehus, kl. 09.30-11.

21. Apr kl. 09.30-11
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 09.30-11. Pris: Ukendt Sted: Søvind Kirkehus

Småbørn og deres voksne inviteres til en hyggelig stund med bibelfortælling, sang og leg. Der er kaffe på kanden til de voksne.

Andet

Aflyst!! Elses Strikkeklub

Sønderbro Kirke, kl. 10-12.

21. Apr kl. 10-12
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 10-12. Pris: Ukendt Sted: Sønderbro Kirke

Den 2. og 4. tirsdag hver måned, fra klokken 10 - 12 mødes vi i kirkens lokaler for at strikke.

Vi strikker både dåbsgaver og dåbsklude til kirken og en helt masse andet; også vores egne ting. Kan du lide at strikke, eller vil du lære det, så kig forbi en tirsdag. Hvis du ikke har dit eget strikketøj, så sørger Else for både pinde og garn - og nemme opskrifter til at hjælpe dig i gang. Alle er meget velkomne. Vil du vide mere om strikkeklubben, så kontakt Else Jensen på mail: else.jensen32@gmail.com / mobil: 24875347

Andet

Aflyst!! Babysalmesang

Hansted Kirke, kl. 10.30-12.

21. Apr kl. 10.30-12
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 10.30-12. Pris: Ukendt Sted: Hansted Kirke

Vi synger for babyerne, danser med dem, vugger dem i tæpper og laver fagter til børnesange og salmer. Vi stimulerer sanserne med tørklæder, sæbebobler og rasleæg, så vi sammen bliver fortrolige med kirkens fordybende rum og sange.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med, for netop dit barn synes, at din stemme er den smukkeste.

Babyer mellem 2 og 12 måneder er velkommen sammen med mor, far eller en bedsteforælder.

Vi synger i 30-40 minutter, og går derefter ned i kirkehuset og drikker en kop the/kaffe og spiser en småkage. Her sidder vi ofte i en lille time og snakker om alt mellem himmel og jord.

Kirkesanger og musikpædagog Alina Henriques står for babysalmesangen. Hun har mange års erfaring med musikundervisning af både børn, unge og voksne.

Forløbet koster i alt 100 kr., som betales første gang vi mødes.

Tilmelding og spørgsmål til Alilna Henriques på mail: alina@km.dk

Udstillinger

Rundvisning om besættelsestiden | Op ad stigen og væk over ringmuren

FÆNGSLET, kl. 11.30.

21. Apr kl. 11.30
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 11.30. Pris: Entré: 35 kr + entré Hjemmeside: Link Sted: FÆNGSLET

'Op ad stigen og væk over ringmuren' er en særlig rundvisning med fokus på Fængslet i besættelsesårene 1940-1945. Kom med tilbage i tiden og oplev livet i fængslet under 2. Verdenskrig.

Brug en times tid i selskab med tyske soldater, fængslede modstandsfolk, en hjælpepræst med smuglertalenter, en lastbilfuld frihedskæmpere, en legendarisk telegrafist og hans horsensianske hjælperinde og en række af den tyske besættelsesmagts topfolk - herunder Werner Best.

Rundviser: Christian Rimestad
Varighed: 60 minutter

Musik

Lune Carlsen Trio

Horsens Ny Teater, kl. 15.

21. Apr kl. 15
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 15. Pris: Entré: 125 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Ny Teater
Andet

Indiske køkken

Horsens Byskole, Afd. Fussingsvej, kl. 17-20.

21. Apr kl. 17-20
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 17-20. Pris: Pris: 325 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej Sted: Horsens Byskole, Afd. Fussingsvej

Underviser: Anne-Mette Zacho. Det indisk/pakistanske køkken er fantastisk at rejse rundt i. Krydderierne som bruges i dette køkken er smagfulde og intense og helt anderledes, end hvad man bruger i typiske europæiske køkkener.

De forførende dufte som skabes, når man tilbereder maden, lader naturligt op til indtagelsen af måltiderne, som giver helt nye og anderledes oplevelser, end dem vi kender fra det danske køkken. Dette køkken bruger krydderier som kardemomme, spidskommen, koriander, granatæblekerner, muskatnød, gurkemeje, persille, m.m. og grønsager som chili, ingefær, tomater, løg, hvidløg m.m
På denne aften laver vi forskellige retter til både hverdag og fest, som kan være med til at peppe lidt op i det traditionelle danske køkken

Medbring bøtter/poser til rester, evt. egen kokkekniv og egne drikkevarer.

Råvareudgiften på kr. 125 er inkluderet i kursusgebyret
Hold: 20-83104

På scenen

UDSAT: Rask og glad - tak dine unikke mikrober (via livestream fra Aarhus Universitet)

Østbirk Bibliotek, kl. 19-21.

21. Apr kl. 19-21
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 19-21. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Østbirk Bibliotek

Ny forskning viser at mikrober i vores tarm, på vores hud og i vores hulrum påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden. Hør om hvordan du styrker dine mikroorganismer så de optimerer dit immunforsvar, din fordøjelse og din mentale balance.

Professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet

Professor Oluf Borbye Pedersen tager os med ind i et ufatteligt stort og fascinerende univers af bittesmå organismer, mikrober: nu taler vi ikke længere kun om bakterier i tarmen, men også om farvestrålende vira, svampe, arkæer og bakteriofager som er på vores hud og som fylder alle vores kroppes hulrum fra luftveje, fordøjelseskanal til vagina, og som påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden.

Mange mennesker er bange for deres billioner af personlige mikrober der kan gøre os syge og slå os ihjel, men langt de fleste mikrober gavner os tværtimod og har magt til at holde os raske hvis vi forstår hvad de vil med os.

Ny forskning viser hvordan vi med en sund livsstil og et naturligt forhold til mikrober kan berige og forstærke vores uundgåelige mikroorganismer så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.

Inden for de seneste få år har forskere fået mistanke om at "rod" i vores mikrober og mangel på mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af fx Alzheimer, depression, Parkinsons sygdom, skizofreni, anoreksi, kroniske tarmsygdomme, træthedssyndromer, astma, allergi, overvægt og diabetes.
Nu leder forskerne intensivt efter nye effektive måder at forebygge og behandle disse sygdomme med hjælp fra de magtfulde mikrober.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

På scenen

UDSAT: Rask og glad - tak dine unikke mikrober (via livestream fra Aarhus Universitet)

Gedved Kultur- og Medborgerhus, Seminariet, kl. 19-21.

21. Apr kl. 19-21
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 19-21. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Gedved Kultur- og Medborgerhus, Seminariet

Ny forskning viser at mikrober i vores tarm, på vores hud og i vores hulrum påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden. Hør om hvordan du styrker dine mikroorganismer så de optimerer dit immunforsvar, din fordøjelse og din mentale balance.

Professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet

Professor Oluf Borbye Pedersen tager os med ind i et ufatteligt stort og fascinerende univers af bittesmå organismer, mikrober: nu taler vi ikke længere kun om bakterier i tarmen, men også om farvestrålende vira, svampe, arkæer og bakteriofager som er på vores hud og som fylder alle vores kroppes hulrum fra luftveje, fordøjelseskanal til vagina, og som påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden.

Mange mennesker er bange for deres billioner af personlige mikrober der kan gøre os syge og slå os ihjel, men langt de fleste mikrober gavner os tværtimod og har magt til at holde os raske hvis vi forstår hvad de vil med os.

Ny forskning viser hvordan vi med en sund livsstil og et naturligt forhold til mikrober kan berige og forstærke vores uundgåelige mikroorganismer så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.

Inden for de seneste få år har forskere fået mistanke om at "rod" i vores mikrober og mangel på mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af fx Alzheimer, depression, Parkinsons sygdom, skizofreni, anoreksi, kroniske tarmsygdomme, træthedssyndromer, astma, allergi, overvægt og diabetes.
Nu leder forskerne intensivt efter nye effektive måder at forebygge og behandle disse sygdomme med hjælp fra de magtfulde mikrober.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Viser 31-40 ud af 160 resultater 1 ... 3 4 5 ... 16