Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
På scenen

Hvordan laver man lydbøger?

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

3. Feb kl. 16.30
Dato: Mandag den 3. februar 2020, kl. 16.30. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted: Horsens Bibliotek

Stemmer på tour - Lotte Andersen giver en guidet tour bag mikrofonen.

Skuespiller Lotte Andersen er en del af Momolydbog, hvor hun bl.a. har indlæst Udvalgte eventyr af H.C. Andersen, hvis forfatterskab hun har en særlig svaghed for. I foredraget giver Lotte Andersen en guidet tour bag om mikrofonen og fortæller om den proces og de overvejelser, der ligger bag en lydbogsindlæsning. Hvordan portrætterer hun en bogs karakterer? Skal bogen indlæses dramatisk eller neutralt? Og kan en indlæsning overhovedet være neutral?

Arrangementet vil desuden byde på højtlæsning af udvalgte passager fra litterære værker og en diskussion med publikum om den gode lydbogsindlæsning.

Find bøger indlæst af Lotte Andersen på eReolen

Andet

Tag magten over dit stofskifte

Rådhustorvets SundhedsTeam, kl. 18.30.

3. Feb kl. 18.30
Dato: Mandag den 3. februar 2020, kl. 18.30. Pris: Pris: 300 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Link Arrangør: Sundhedsteamets Oplysningsforbund Sted: Rådhustorvets SundhedsTeam

Workshop v. Inger Forbes og Pernille Bülow: Spis den rigtige kost og få styr på din stress - det er de 2 mest effektive råd til at bringe dit stofskifte tilbage i balance.

I løbet af denne workshop får du viden og inspiration til, hvordan du bedst tilrettelægger din kost og du lærer afstresningsteknikker i form af meditation og yoga, som er målrettet til stofskifteproblemer.Du behøver ikke at have mediteret og dyrketyoga før, for at være med. Denne workshop er for dig, der: føler dig drænet og træt har eller har haft meget stress i dit liv husker dårligt og har svært ved at koncentrere dig længes efter en hverdag uden humørsvingninger og dårlig søvn har prøvet mange ting, men endnu ikke fået styr på dit stofskifte ønsker at tage ansvar for din egen sundhed Workshoppen vil lære dig: hvordan du kan spise dig til et bedre stofskifte en simpel meditation, som kan transformere dit liv enkle og blide yogaøvelser, som er målrettet til en træt og energiforladt krop Derfor skal du tage din kost og stress alvorligt: Den rigtige koster helt afgørende for, at du kan få styr på dit stofskifte. Din krop har nemlig brug for positiv særbehandling, når dit stofskifte er ude af balance. Det er derfor vigtigt, at du spiser en kost, der er sprængfyldt med næringsstoffer og fri for fødevarer og tilsætningsstoffer, som spænder ben for dit stofskifte. På workshoppen lærer du, hvordan du kan bruge kosten til at genvinde balancen i dit stofskifte. Der findes nemlig et hav af forskellige kosttyper og kostråd, og det er svært at finde hoved og hale i disse. Stress ødelægger stofskiftet og er for de fleste en af hovedårsagerne til, at stofskiftet er kommet ud af balance. Meditation og yoga er effektive teknikker til at håndtere og reducere stress. På workshoppen lærer du enkle, men effektive øvelser, som du let kan bruge, når du kommer hjem. Forestil dig - hvor dejligt det vil være - når du har fået viden og inspiration, der kan hjælpe dig til at få magten over dit helbred tilbage. Du kan se mere her Hold 20455

Andet

Dåbsklude - strikkeklub

Torsted Kirke, kl. 19-21.

3. Feb kl. 19-21
Dato: Mandag den 3. februar 2020, kl. 19-21. Pris: Ukendt Sted: Torsted Kirke

Hver den første mandag i måneden - skiftevis om formiddagen og om aftenen - mødes man i Sognehuset for at strikke og hækle dåbsklude til alle børn, der døbes i Østerhåb og Torsted Kirker.

Herudover strikkes der også huer, sokker og tæpper til børn indlagt på fødeafdelinger og på afdelinger til for tidligt fødte børn. VI har mønstre, opskrifter og garn - DU skal selv medbringe strikkepinde størrelse 2,5 eller 3,0

På scenen

Hjem til gården med Peter Præst

Hovedgård Bibliotek, kl. 19-21.

3. Feb kl. 19-21
Dato: Mandag den 3. februar 2020, kl. 19-21. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted: Hovedgård Bibliotek

Hvorfor skal man have en præst med, når man skal på 'Herrens mark'?

Hvordan var det at spise 'grøntsagssmat' og grovvalset byggrød seks uger i træk? Er "simple living" vejen til et bedre liv? Hvor slemt kan troldefødder lugte, når de ikke har været vasket i fire uger? Kom og vær med, når Peter Præst fortæller om et liv som mønsterbryder og om sine oplevelser i forbindelse med optagelserne til TV2-programmet Hjem til gården

Andet

Svaneborg Kardyb

Kulisselageret, kl. 19.30.

3. Feb kl. 19.30
Dato: Mandag den 3. februar 2020, kl. 19.30. Pris: Entré: Døre åbner kl. 19 60 kr Køb/bestil billet
Sted: Kulisselageret

De to århusianske musikeres debutalbum, "Knob', udkom i marts 2019, blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to statuetter til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn.

På scenen

Foredrag

Konfirmandstuen, kl. 14.

4. Feb kl. 14
Dato: Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 14. Pris: Ukendt Sted: Konfirmandstuen

Orkide-Knud fortæller om orkideernes spændende verden.

Andet

Pusterummet

Hansted Sogns kirkehus, kl. 17-20.

4. Feb kl. 17-20
Dato: Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 17-20. Pris: Ukendt Sted: Hansted Sogns kirkehus

Fire hverdage i foråret åbner kirken sine døre for børnefamilier og andre, der kan have brug for et pusterum med nye og gamle venner.

Arrangementerne varierer i indhold, men rammen er den samme hver gang: Vi mødes kl. 17 i Hansted kirke, hvor der er et lille oplæg eller andagt - ofte med bevægelse - og fællessang, inden vi efterfølgende spiser sammen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig ugedagen før - med antal børn og voksne - aht. spisning. Tilmelding til kordegn Merete Nørgaard på mail: hansted.sognhorsens@km.dk Datoer 2020: Tirsdag d. 4. feb. Torsdag d. 5. marts Onsdag d. 1. april Mandag d. 4. maj

Musik

Einsteins relativitetsteori - du bliver overrasket

Horsens Bibliotek, kl. 18.50-21.

4. Feb kl. 18.50-21
Dato: Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 18.50-21. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

I foredraget vil du, ved hjælp af simple animationer, få indsigt i nogle af relativitetsteoriens mest overraskende konklusioner.

For eksempel at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den der beskriver de fysiske størrelser. Men også at lysets bane gennem rummet er krum - og at tyngdekraften påvirker lysets farve.

Streamet foredrag ved professor i relativistisk fysik, Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Gratis adgang - bare mød op

Andet

Afslappende klangkoncert/meditation

AOF Midt Horsens-Hedensted, kl. 19-20.30.

4. Feb kl. 19-20.30
Dato: Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 19-20.30. Pris: Pris: 100 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej Sted: AOF Midt Horsens-Hedensted

Underviser: Zelinna Enaya Dahl. Træd ind i klangens og lydens univers, mærk klangskålenes lyde og vibrationer og nå ind på et plan i både krop og sjæl.

Lydene og vibrationerne er i stand til at opløse spændinger, traumer og blokeringer, så flow og balance kan opstå, og en indre ro spirer frem.

Du skal selv med bringe en pude.

Hold: 20-88101

Musik

Fællessang og fællesskab

Horsens Bibliotek, kl. 19-20.30.

4. Feb kl. 19-20.30
Dato: Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 19-20.30. Pris: Entré: 25 kr Sted: Horsens Bibliotek

Sang er godt!

Vi bliver glade, vi sover bedre, og vi bliver mindre stressede, fordi kroppen udløser endorfiner, som giver os mere overskud. Faktisk kan man blive helt "høj" af sang og fællesskab. Det er Hanne Korsgaard Sundbøll, der står i spidsen for arrangementet - nøjagtig som hun har gjort de seneste 11 år. Der er rift om pladserne, så køb i god tid.

Billetsalget starter 1.12. kl. 9:00

Viser 41-50 ud af 187 resultater 1 ... 4 5 6 ... 19