Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
  Alle genrer
  Nulstil
Andet

Fodboldkamp Herre DS nedrykningsspil Pulje 2 - Horsens fS mod FC Djursland

Jacobsen Plus - Kunst Arena 2, kl. 14.

26. Jun kl. 14
Dato: Lørdag den 26. juni 2021, kl. 14. Pris: Ukendt Sted: Jacobsen Plus - Kunst Arena 2
Andet

Udforsk Endelaves natur og historie på cykel

Endelave, kl. 26.06.

26. Jun kl. 26.06
Dato: Lørdag den 26. juni 2021, kl. 26.06. Pris: Entré: 420-600 kr Køb/bestil billet
Sted: Endelave

Oplev Endelaves betagende natur fra cykelsadlen.

Dagen byder på en cykeltur på i alt ca. 10 km med flere stop undervejs, hvor I kan se frem til at høre guiden fortælle om kaniner, sæler, fugle, landskab, spiselige og drikkelige strandplanter, og meget mere. Vi spiser frokost på et af øens hyggelige spisesteder. 3 gode grunde til at tage med

 • Bliv klogere på Endelave med ø-guide Tove Yde
 • Kom tæt på ø-livet og naturen på en anderledes ø-rundtur
 • Turen inkluderer også færgebillet, cykelleje og forplejning


Skøn dagstur til Endelave

Vores dagstur til Endelave starter ombord på færgen, hvor I får kaffe/te og rundstykker, mens I nyder den dejlige tur fra Snaptun til Endelave. Ø-guiden tager imod jer på havnen på Endelave, og her får I også udleveret cykler. Vi skal cykle i alt ca. 10 km og undervejs er der flere stop/pauser, hvor guiden fortæller om kaniner, sæler, fugle, landskab, spiselige og drikkelige strandplanter m.m. Frokosten får I hos et af øens spisesteder og efter frokost er der byvandring med smagsprøver og besøg i kirken og kirketårnet. På færgen får i serveret kaffe og kage, når I sejler mod fastlandet igen.

Et oplevelsesrigt dagsprogram

Når I ankommer til Snaptun havn, finder I skiltet "Tur med ø-guide Tove Yde" og stiller jer her, så færgens personale kan tælle jer, inden I går ombord.
 • Kl. 09.45
  Færgen sejler fra Snaptun. Når i ankommer, stiller i jer ved Ø-guide skiltet udenfor færgen, så færgens personale kan tælle jer, da i ikke skal billetteres. Ombord går i op i salonen i færgens venstre side, hvor i får morgenmaden serveret.
 • Kl. 10.55
  Ø-guide Tove Yde tager imod jer på havnen på Endelave. Velkomst og udlevering af cykler. Ca. 10 km cykletur i roligt tempo med pauser.
 • Kl. 13.30
  Pizzabuffet hos Café Havfruen. Inkl. en øl eller vand.
 • Kl. 14.30
  Vi cykler til Museumsgården, hvor vi nyder nogle smagsprøver på lokale drikkevarer i de historiske omgivelser. Til slut besøger vi kirken og kirketårnet.
 • Kl. 15.30
  Cyklerne afleveres ved cykleudlejningen på havnen.
 • Kl. 16.05
  Færgen sejler.


En lille perle i Kattegat

Endelave er en ø i Kattegat syd for Horsens Fjord og måler 13,2 km". Sejladsen ud til Endelave tager ca. en time, hvor der undervejs er udsigt over Møllegrunden med de mange sæler. Øen er en af Danmarks flotteste naturøer og rummer en enestående variation af både planter, dyr og natur. Endelave bliver ofte omtalt som "kaninøen" og er kendt for vilde kaniner, og helt ude på øens nordspids, som kaldes "Øverste Ende", kan man opleve samme fænomen som ved Grenen nær Skagen.

Der er afgang fra Snaptun kl. 09.45 og returafgang fra Endelave kl. 16.05.
Prisen er pr. person og inkluderer alt iflg. program, herunder færgebillet, cykelleje, forplejning og guide.
Turen tillader max 25 personer.
Medbring din billet i udprintet form.
Medbring egen cykelhjelm

Udstillinger

Guidet Rundvisning på Fængselsmuseet

FÆNGSLET, kl. 11 og 12.30.

27. Jun kl. 11 og 12.30
Dato: Søndag den 27. juni 2021, kl. 11 og 12.30. Pris: Entré: 35 kr + entré Hjemmeside: Link Sted: FÆNGSLET

Kom med på en rundvisning i Fængselsmuseet og få et unikt indblik i dansk fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til de bedste af vores fortællinger om fanger og fængselsliv.

Rundvisningerne giver en god introduktion til både museet og fængselshistorie, og undertemaerne kan variere fra gang til gang for at inkludere særudstillinger og aktuelle emner.

De guidede rundvisninger er et tilbud for mindre grupper, familier og enkeltpersoner, der ønsker at krydre muligheden for at gå rundt på egen hånd med en personlig fortæller.

Børn kan sagtens deltage og har gratis entré, men skal have booket plads og betale for plads på rundvisningen. Vi anbefaler rundvisningen for børn fra 8 år og op efter.

Rundviser: Skiftende
Varighed: 75 minutter

Bemærk at rundvisningerne kan foregå udendørs, så klæd jer gerne på efter vejrforholdene

Udstillinger

Offentlige omvisning - Sommerudstillingen & Bjørn Nørgaard

Horsens Kunstmuseums Venner, kl. 14.

27. Jun kl. 14
Dato: Søndag den 27. juni 2021, kl. 14. Pris: Entré: 60 kr Sted: Horsens Kunstmuseums Venner

Offentlige omvisninger på Horsens Kunstmuseum henvender sig til alle der er interesseret i at lære mere om museets aktuelle udstillinger og ophængninger. Omvisningerne begynder kl. 14.00 ved museets skranke og er gratis efter betalt entré.

Offentlige omvisning - Sommerudstillingen & Bjørn Nørgaard

Søndag den 27. juni kl. 14.00

v/ kunstformidler Sanne Hvidt

Praktisk information: Omvisningerne er gratis efter betalt entré og påbegyndes ved museets skranke. Det anbefales at bestille billetter på forhånd til omvisningerne på www.horsenskunstmuseum.dk

Andet

Trækketur i skoven. En god aktivitet for hele familien. Lej en rolig Islandsk hest og træk børnene

Fuglsang Rideture, Hele dagen.

26. Jun Hele dagen
Dato: Lørdag den 26. og søndag den 27. juni 2021, Hele dagen. Pris: Pris: 250 kr Sted: Fuglsang Rideture

Trækketur i smuk okkuperet skovområde. Gå en tur med børnene til hest. Gåtur i smuk ugeneret skovområde. Eneste anden trafik er skovens dur. Egern og rådyr. Leje 1 time 250 kr. SMS 20284648 før så alle heste ikke er optaget. Der er ca. 5 km afmærket rute.

Andet

Rideture i skoven for uøvede ryttere på rolige islandske heste

Fuglsang Rideture, kl. 9.45 & 11.

26. Jun kl. 9.45 & 11
Dato: Lørdag den 26. og søndag den 27. juni 2021, kl. 9.45 & 11. Pris: Pris: 400 kr Sted: Fuglsang Rideture

1,25 times ridetur med 50 min. til hest i skidt. Nyd fuglsangen på en rolig tur i skoven i okupreret terræn.En smuk naturoplevelse. For uøvede ryttere. Vægtgrænse Maks. 95 kg.

Andet

Junior Science Camp d. 28. juni på Industrimuseet i Horsens

Danmarks Industrimuseum, kl. 09-14.

28. Jun kl. 09-14
Dato: Mandag den 28. juni 2021, kl. 09-14. Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Insero Sted: Danmarks Industrimuseum

Micro:bit, lysdioder og LEGO Spike. Skal du i 5. eller 6. klasse efter sommerferien, og er du vild med at eksperimentere med ny teknologi? På denne campdag skal du koble Micro:bit og lysdioder samt designe, bygge og programmere LEGO Spike-robotter.

Micro:bit, lysdioder og LEGO Spike

Skal du i 5. eller 6. klasse efter sommerferien, og er du vild med at eksperimentere med ny teknologi?

På denne campdag skal vi beskæftige os med Micro:bit, der er en meget lille computer, som kan programmeres til at lave mange forskellige ting. Du skal prøve at eksperimentere med de fantastiske neopixels, som er nogle specielle lysdioder, der kan lyse og blinke i alle mulige farver. Hvis du har lidt erfaringer med at programmere Micro:bit, er det en fordel, men vi hjælper dig ved at give nogle færdiglavede programmer, som du selv kan ændre og eksperimentere med. Du får også mulighed for at designe, bygge og programmere en LEGO Spike-robot.
Husk en stor madpakke og din egen bærbare computer og mus.

Instruktører på dagen er Torben Baunsøe og Frida B. Martinussen

Har du spørgsmål kontakt venligst Sine B. Martinussen på mail: SIMA@insero.com eller mobil: 41772471

Andet

Feriepap på børnebiblioteket

Horsens Bibliotek, kl. 10-14.

28. Jun kl. 10-14
Dato: Mandag den 28. juni 2021, kl. 10-14. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Vi åbner for bibliotekets nye brætspilssamling og spiller en masse af de spændende og sjove brætspil, du fremover kan låne med hjem til familien.

Planen er at vi spiller flg. på skift:

King of Tokyo: Det bliver en intens alle-mod-alle kamp blandt øgler, robotter og aliens om herredømmet over den hjælpeløse by, Tokyo, i det taktiske terningespi, der sætter venskaber på prøve.

Pandemic: Vi tager også kampen op mod 4 dødelige vira, der truer kloden i samarbejdsspillet Pandemic, hvor spillerne får rollen som læger, forskere og ingeniører og rejser Jorden tynd for at redde menneskeheden før det er for sent!

Mysterium: Et mord er begået og én af jer er ofret, der nu skal forsøge at hjælpe de levende med at finde ud af hvem der har gjort det. Problemet er bare at spøgelser er enormt utydelige i deres beskeder, så det bliver ikke helt nemt for de clairvoyante detektiver!

Undervejs skal vi også prøve kræfter med at lave vores egne brætspil, så tag alle dine gode idéer med!

Husk madpakke!

Alder: 8-13 år

Andet

Åbent værksted

Horsens Bibliotek, kl. 17-21.

28. Jun kl. 17-21
Dato: Mandag den 28. juni 2021, kl. 17-21. Pris: Fri entré Sted: Horsens Bibliotek

Velkommen til Åbent værksted.

Om du bygger robotter eller programmerer, samler modelfly eller arbejder med stoftryk - det er ikke så vigtigt. Åbent Værksted er en mulighed for at mødes med andre der også har en hobby, de brænder for. Et sted hvor man kan være social omkring sit nørkleprojekt. Man kan få plads til at fordybe sig i sit eget projekt lige som man kan arbejde sammen og inspirere hinanden. Hvis der er interesse for det, kan der også blive plads til demonstrationer, hvor du kan få lov til at vise din hobby frem eller snuse lidt til andres passioner.

For at være med skal du blot tage det du skal bruge under armen og møde op i Værkstedet på Horsens bibliotek. Vi står klar til at tage imod og er altid interesserede i at høre om din hobby

Andet

Junior Science Camp d. 29. juni på Industrimuseet i Horsens

Danmarks Industrimuseum, kl. 09-14.

29. Jun kl. 09-14
Dato: Tirsdag den 29. juni 2021, kl. 09-14. Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Insero Sted: Danmarks Industrimuseum

Få hovedet i havet og lær at kode med Coding Pirats. Skal du i 5. eller 6. klasse efter sommerferien, og elsker du at gå på opdagelse på stranden og udfolde dig kreativt i den digitale verden? Her kan du både lave en hav-BioBlitz og kode en robot.

Få hovedet i havet og lær at kode med Coding Pirats

Skal du i 5. eller 6. klasse efter sommerferien, og elsker du at gå på opdagelse på stranden og udfolde dig kreativt i den digitale verden?

Vi mødes på Industrimuseet og går sammen til stranden, hvor vi skal lave en hav-BioBlitz sammen med undervisere fra projekt Hovedet i Havet. En BioBlitz betyder, at man tager et 'snapshot' af biodiversiteten. Vi finder alle de dyr, alger og planter vi kan, og derefter undersøger vi dem. Der vil være fokus på arter, habitater, fødekæder samt sjove og spændende historier fra havets verden. Medbring badetøj, så du kan fange krabben, der gemmer sig på det lave vand.
På campdagen skal du også med ombord på Piratskibet med Coding Pirats, hvor du får mulighed for at kode på din computer og programmere robotter til at udføre forskellige handlinger.

Husk at medbringe badetøj og håndklæde, en bærbar computer og mus samt en stor madpakke (eller bestil sandwich og juice fra Café GRUS i tilmeldingen)

Instruktøre denne campdag er fra Hovet i havet og Coding Pirats Horsens

Har du spørgsmål så kontakt venligst Sine B. Martinussen på mail: sima@insero.com eller mobil: 41772471

Viser 11-20 ud af 114 resultater 1 2 3 4 ... 12