Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/1 2017
Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
8700 Horsens
Tlf: 7629 2400 Fax: 7561 1985

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8651, Lon 9.84656
Åbent: Man-tor kl. 10-19, fre kl. 10-17, lør kl. 10-13.
Selvbetjent morgenbibliotek: Mandag - fredag kl. 8 - 10

Biblioteket er lukket alle helligdage, påskelørdag, grundlovsdag, jule- og nytårsaftensdag samt 1. maj fra kl. 12.


På scenen

Litteratursalon

Horsens Bibliotek, kl. 11-12.

24. Feb kl. 11-12
Dato: Mandag den 24. februar 2020, kl. 11-12. Pris: Fri entré Sted:

Hvorfor læse noveller? ved Morten W. Rasmussen.

Novellen udviklede sig af noget, der kunne virke som en perfekt opskrift på en Netflix- serie, nemlig Boccaccios Decameron, som består af 100 korte historier fortalt af 10 mennesker - tre mænd og syv kvinder - på flugt op i bjergene og væk fra den sorte død. Siden er den i perioder dyrket af nogle af vores største forfattere... Her får du en strengt subjektiv top 10 over noveller som har gjort indtryk - plus lidt oplæsning.

Gratis adgang - bare mød op

På scenen

Døden - en overlevelsesguide

Horsens Bibliotek, kl. 19.

24. Feb kl. 19
Dato: Mandag den 24. februar 2020, kl. 19. Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Sted:

Foredrag med Esben Kjær:.

Dette er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Det handler om, hvem du er efter tabet af din elskede, og hvordan du lever videre med ham eller hende. Sorg er måske den mest brutale menneskelige oplevelse. Men sorg er også dybt naturlig, og ingen slipper for den. Så hvordan overlever man turen gennem sorgen? Hvordan navigerer man i den? Og hvor meget kan man selv gøre for at mildne rejsen? Foredraget er baseret på Esben Kjærs nye bog Døden - En overlevelsesguide. En eksistentiel håndbog for efterladte. Bogen følger efter hans bestseller Min usynlige søn - kunsten at leve med sine døde resten af livet, der udforsker sorgen med udgangspunkt i hans søns død.

I samarbejde med Sundhedsteamet

Andet

Gå til fantasy: Første workshop

Horsens Bibliotek, kl. 15.30.

25. Feb kl. 15.30
Dato: Tirsdag den 25. februar 2020, kl. 15.30. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

Nu kan du gå til fantasy på biblioteket, hvor du kan nørde magiske universer med andre. Man kan melde sig til et enkelt arrangement eller dem alle - det bestemmer du selv!

Er du tosset med orker og elvere? Ville du ønske at din far var en græsk gud? Eller drømmer du om at gå på troldmandsskole? Måske er du lige så vild med fantasy-bøger som os? Til hver fantasy-workshop skal vi lave noget sjovt og kreativt med inspiration fra forskellige fantasy-universer.
Sideløbende kan du arbejde med at skrive eller tegne fanfiction, hvor du kan skabe din egen fortælling med udgangspunkt i din yndlings-fantasy-bog eller -karakter.

På den første workshop skal vi lave vores egne flotte tryllestave. Det er vigtigt at overveje både materiale og udseende, når man skal have en tryllestav. Skal det være en smuk gylden stav af enhjørningehorn med en kerne af påfuglefjer, eller en mørk stav af ibenholt med en kerne af drageskæl? Skal du udøve god eller ond magi?

Vi glæder os til at nørde fantasy med dig!

Alder: 10-12 år

Andet

Fyld biblioteket i din smartphone

Horsens Bibliotek, kl. 10.

27. Feb kl. 10
Dato: Torsdag den 27. februar 2020, kl. 10. Pris: Pris: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Er du gået glip af alle de film, bøger, magasiner, aviser, koncerter og andet, som du kan låne på din smartphone, iPad eller Android-tablet?

Der er masser af muligheder - kom og få dem præsenteret og få ordnet installation og teknik, så du kan tage biblioteket direkte med dig hjem i sofaen

Andet

Løgnefabrikken

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

27. Feb kl. 16.30
Dato: Torsdag den 27. februar 2020, kl. 16.30. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

Dokumentarfilm.

Kom tæt på de såkaldte troldefabrikker, hvor hundredevis af russere producerer falske nyheder og spreder dem på de sociale medier. Filmen dokumenterer den systematiske manipulation og afslører nogle af de iscenesatte videoer, der cirkulerer på nettet. Filmens hovedfigur er den russiske BBC-journalist Andrey Soshnikov, som har taget kampen op mod fake news og misinformation i Rusland. Instruktør: Jakob Gottschau

På scenen

Horsens i 1960'erne - horsensianernes historie fortalt i billeder

Horsens Bibliotek, kl. 19.

27. Feb kl. 19
Dato: Torsdag den 27. februar 2020, kl. 19. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

1960'erne bød på markante ændringer i forhold til de lidt knappe 1950'ere.

I Horsens betød fremgang og overskud bl.a. anlæggelse af nye kvarterer og erhvervelse af nye tekniske vidundere. Årtiet blev i det hele taget karakteriseret ved en tro på fremtiden, men også ved et opgør med fortiden.
Med udgangspunkt i udgivelsen Horsens i årtier, 1960'erne fortæller museumschef, Merete Bøge Pedersen, om byens historie i et årti, hvor forandringerne var store, og oplevelserne stod i kø

Musik

Vi synger dagen i gang - kom og vær med

Horsens Bibliotek, kl. 09.30-10.

28. Feb kl. 09.30-10
Dato: Fredag den 28. februar 2020, kl. 09.30-10. Pris: Fri entré Sted:

Læg grunden til et dejligt weekendhumør med morgensang.

Søren Walter Hansen fra Horsens Bibliotek akkompagnerer på cello og Helle Walsted Frandsen på klaver. Vi bliver glade af at synge, så grib chancen, og syng dig til en god start på dagen sammen med andre glade sjæle.
Gratis adgang - bare mød op

Musik

Hjælp til slægtsforskning

Horsens Bibliotek, kl. 16-18.

2. Mar kl. 16-18
Dato: Mandag den 2. marts 2020, kl. 16-18. Pris: Fri entré Sted:

Horsensegnens Slægtsforskere sidder klar til at hjælpe dig i gang med slægtsforskning.

Du kan bl.a. lære at bruge kirkebøger og folketællinger.

Gratis adgang - bare mød op

Musik

Fællessang og fællesskab

Horsens Bibliotek, kl. 19-20.30.

3. Mar kl. 19-20.30
Dato: Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 19-20.30. Pris: Entré: 25 kr Sted:

Sang er godt!

Vi bliver glade, vi sover bedre, og vi bliver mindre stressede, fordi kroppen udløser endorfiner, som giver os mere overskud. Faktisk kan man blive helt "høj" af sang og fællesskab. Det er Hanne Korsgaard Sundbøll, der står i spidsen for arrangementet - nøjagtig som hun har gjort de seneste 11 år. Der er rift om pladserne, så køb i god tid.

Billetsalget starter 1.12. kl. 9:00

På scenen

Det er bare en virus (via livestream fra Aarhus Universitet)

Horsens Bibliotek, kl. 19-21.

3. Mar kl. 19-21
Dato: Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 19-21. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted:

Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem.

Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet

Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot "en pose af protein med noget genmateriale indeni". Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem: de inficerer alt - både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme - fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.
Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de "tænker" og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Viser 1-10 ud af 64 resultater 1 2 3 4 ... 7