Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/1 2017
Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
8700 Horsens
Tlf: 7629 2400 Fax: 7561 1985

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8651, Lon 9.84656
Åbent: Man-tor kl. 10-19, fre kl. 10-17, lør kl. 10-13.
Selvbetjent morgenbibliotek: Mandag - fredag kl. 8 - 10

Biblioteket er lukket alle helligdage, påskelørdag, grundlovsdag, jule- og nytårsaftensdag samt 1. maj fra kl. 12.

Routeplanner

Andet

Vi synger dagen i gang

Horsens Bibliotek, kl. 09.30-10.

30. Okt kl. 09.30-10
Dato: Fredag den 30. oktober 2020, kl. 09.30-10. Pris: Fri entré Sted:

Læg grunden til et dejligt weekendhumør med morgensang.

Vi bliver glade af at synge, så grib chancen, og syng dig til en god start på dagen sammen med andre glade sjæle.

Helle Walsted Frandsen vælger sange og akkompagnerer på klaver.

Der er gratis adgang - bare mød op

Andet

Græske myter

Horsens Bibliotek, kl. 11.

2. Nov kl. 11
Dato: Mandag den 2. november 2020, kl. 11. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

Myter handler om helt elementære følelser, vrede, had, kærlighed, hævn, misundelse, som vi alle kan nære, men som vi dæmper i det daglige.

Derfor er de ikke bare spændende historier om guder og mennesker, skurke og helte, flotte fyre og skønne damer, men de kan sige noget om os selv i dag. Hvordan kan man f.eks. forstå, at en gud spiser sine egne børn? Kom og hør med, når Dorte Thomsen genfortæller et par af de bedste myter.

Foto: Willy Wegner

Andet

Hjælp til slægtsforskning

Horsens Bibliotek, kl. 16-18.

2. Nov kl. 16-18
Dato: Mandag den 2. november 2020, kl. 16-18. Pris: Fri entré Sted:

Horsensegnens Slægtsforskere sidder klar til at hjælpe dig i gang med slægtsforskning.

Du kan bl.a. lære at bruge kirkebøger og folketællinger

Andet

Fællessang og fællesskab

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

3. Nov kl. 16.30
Dato: Tirsdag den 3. november 2020, kl. 16.30. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Sang er godt!

Vi bliver glade, vi sover bedre, og vi bliver mindre stressede, fordi kroppen udløser endorfiner, som giver os mere overskud. Faktisk kan man blive helt "høj" af sang og fællesskab.
Det er Hanne Korsgaard Sundbøll, der står i spidsen for arrangementerne - nøjagtig som hun har gjort de seneste 13 år. Der er rift om pladserne, så køb i god tid.

Antallet af billetter er halveret for at forhindre COVID-19 spredning. Vi følger retningslinjerne og justerer antallet, hvis det er muligt

På scenen

Dybhavet - nyt fra en ukendt verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Horsens Bibliotek, kl. 19-21.

3. Nov kl. 19-21
Dato: Tirsdag den 3. november 2020, kl. 19-21. Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Link Sted:

Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden.

Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet | professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Andet

Få en introduktion til slægtsforskning

Horsens Bibliotek, kl. 10.

4. Nov kl. 10
Dato: Onsdag den 4. november 2020, kl. 10. Pris: Pris: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Du får lidt generel baggrundsviden om kirkebøger og folketællinger samt en introduktion til, hvor du finder bøgerne, hvilke oplysninger du kan finde i dem, og hvordan de er indrettet.

Du vil også få tips til, hvor du kan finde hjælp på internettet.
Du får selv mulighed for at søge efter oplysninger om dine egne aner, så medbring gerne pc og evt. slægtspapirer

Andet

Coronapolitik: Folketingets rolle og udfordringer

Horsens Bibliotek, kl. 13-14.15.

4. Nov kl. 13-14.15
Dato: Onsdag den 4. november 2020, kl. 13-14.15. Pris: Fri entré Sted:

Helene Helboe Pedersen, professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet, gør os klogere på de udfordringer, Folketinget stod over for i de tidligste måneder af krisen, og hvordan de blev håndteret.

Covid-19-virus er en åbenlys sundhedsrisiko, og det kræver resolut politisk handling at bekæmpe både virus og de afledte samfundsøkonomiske konsekvenser. I Danmark er det Folketinget og regeringens ansvar i fællesskab, for vi har ingen juridisk ramme for en egentlig undtagelsestilstand, som regeringen kunnet have brugt til at udstede regler uden om den ofte langsommelige lovgivningsproces.

Behovet for hurtig og indgribende regulering satte Folketinget og dermed vores repræsentative demokrati under pres. Folketinget skulle på en og samme tid levere højhastighedslovgivning og stå vagt om den parlamentariske kontrol og repræsentation.

Til denne livestream gør Helene Helboe Pedersen, professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet, os klogere på de udfordringer, Folketinget stod over for i de tidligste måneder af krisen, og hvordan de blev håndteret

På scenen

Mød forfatter Annette Bjergfeldt

Horsens Bibliotek, kl. 19.

4. Nov kl. 19
Dato: Onsdag den 4. november 2020, kl. 19. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Forfatter Annette Bjergfeldt debuterede tidligere i år med "Højsangen fra Palermovej" - en frodig, fabulerende og vildtvoksende fortælling om oversavede damer og overraskende talenter.

Det er en roman om længslen efter at elske og blive elsket som den, man er. Om jagten på århundredets kærlighed, og om hvad man gør, når det man drømmer om er en elefant, men man i stedet bliver tildelt en snavset flodhest.. Giver man op, eller får man det bedste ud af situationen?

Annette Bjergfeldt er lidt af en multikunstner, som har levet som sanger og sangskriver, og nu også som forfatter. Højsangen fra Palermovej, er ikke selvbiografisk, men alle historierne i romanen er hentet i virkeligheden - enten er det sket for hende selv eller for folk, hun kender. Annette Bjergfeldt er i samtale med hendes redaktør, Nanna Rørdam Knudsen, Modtryk.

Foto: Leif Ascanius Sol

Andet

Tag på ekspedition med personalet

Horsens Bibliotek, kl. 11.

8. Nov kl. 11
Dato: Søndag den 8. november 2020, kl. 11. Pris: Gratis billetter Sted:

Søndagscafé.

Verden er fuld af gode historier. Halfdan Rasmussen skrev: "Jeg skriver sjove digte, jeg skriver også triste. De første læser andre folk, jeg læser selv de sidste".

Denne søndag handler historierne om ekspeditioner, som går fra det indre til det ydre rum. Rejsen spænder fra det kolde verdensrum, over danske egetræer, menneskets skyggesider og Halfdan, til Amazonas brændende jungle, når Lida Wengel og Jette Holst læser op og fortæller. Hør om romaner, virkelige ekspeditionsberetninger samt meget mere. Sæt dig ned! Slap af! Og drag med på eventyr fuld af gode historier.

Der er gratis adgang - bare mød op

På scenen

Turen går til Hamburg, München og Leipzig

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

9. Nov kl. 16.30
Dato: Mandag den 9. november 2020, kl. 16.30. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Vi skal bl.a. "besøge" Hamburg, München og Leipzig og en del andre tyske byer, som danner ramme for tysk litteratur og film.

Det er Anne Larsen, der tager os med på en litteraturrejse til nogle tyske byer, som hun med glæde har besøgt

Viser 1-10 ud af 56 resultater 1 2 3 4 ... 6