Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/1 2017
Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
8700 Horsens
Tlf: 7629 2400 Fax: 7561 1985

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8651, Lon 9.84656
Åbent: Man-tor kl. 10-19, fre kl. 10-17, lør kl. 10-13.
Selvbetjent morgenbibliotek: Mandag - fredag kl. 8 - 10

Biblioteket er lukket alle helligdage, påskelørdag, grundlovsdag, jule- og nytårsaftensdag samt 1. maj fra kl. 12.


Andet

Vi taler om en grøn hverdag

Horsens Bibliotek, kl. 19.

19. Aug kl. 19
Dato: Onsdag den 19. august 2020, kl. 19. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

Klimaforandringer og bæredygtige energiformer.

Horsens Taler er en række 'talks' i samarbejde med GRO - Horsens Grønne Tænketank, om klimatilpasning og klimaforebyggelse. GRO skal formulere anbefalinger til Plan- og Miljøudvalgets arbejde i Horsens Kommune. Som inspiration arrangerer tænketanken en møderække udformet som "talks", dvs. et oplæg fra en ekspert, som vil være i samtale med en moderator. Herefter vil det være muligt at stille spørgsmål fra salen. Tænketanken skal arbejde for, at ressourceaftrykket kan reduceres, Det er både indenfor erhvervslivet, foreningslivet, hos dig som borger og for kommunen som virksomhed.

Kom med bag om global opvarmning med varmere og vådere vejr. Bæredygtige energiformer er andet end vindmøller. Hør hvordan bæredygtige energiformer har forskellige muligheder for at erstatte olie, kul og gas

Andet

Bogens magi og kulturpolitikkens potentiale

Horsens Bibliotek, kl. 15.

21. Aug kl. 15
Dato: Fredag den 21. august 2020, kl. 15. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

Brikker til en samlet national kulturpolitik?

Hvorfor forandrer kultur menneskers liv? Hvad er det f.eks. bogen og biblioteker giver os som samfund og som menneske? Skal vi rammes af verdensomspændende pandemier og karantæner før vi genopdager bøgers magi, synger fællessange OG centrale politikere begynder at fremhæve kulturens potentiale? Hvorfor har Danmark ikke en samlet national kulturpolitik?

Vi live-streamer kulturmødedebat fra København. Debattens deltagere er bl.a. kulturminister Joy Mogensen, Morten Hesseldahl, kreative forfattere, ivrige læsere og kulturbrugere, samt politikere fra folketing og byråd. Deltagerne vil debattere kulturpolitikkens potentiale og læsningens magi, med Clement Kjærsgaard som moderator på scenen. Desuden er der en online moderator, så det er muligt at stille spørgsmål til debatdeltagerne uanset hvor i landet man følger debatten

Andet

Formiddagskaffe og fællesskab

Horsens Bibliotek, kl. 10.30.

23. Aug kl. 10.30
Dato: Søndag den 23. august 2020, kl. 10.30. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Søndagscafé.

Har du lyst til at drikke formiddagskaffesammen med andre?. Biblioteket sørger for kaffe, te og en basse og du kan hygge sammen med andre mennesker. Købe gerne din billet på forhånd, men får du pludselig lyst til at være med søndag morgen, dukker du op og betaler på stedet. Så håber vi, der er basser og plads nok

Andet

Gå en bog

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

25. Aug kl. 16.30
Dato: Tirsdag den 25. august 2020, kl. 16.30. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

På tur med Virginia Woolf i Bygholm Park.

Har du hørt om Virginia Woolf men aldrig helt haft mod på at kaste dig ud i hendes forfatterskab? Det får du mulighed får at lave om på denne eftermiddag i Bygholm Park, hvor Line Louise Peters guider os sikkert rundt både i Woolfs forfatterskab og liv. Der vil bl.a. være oplæsning fra Mrs Dalloway.

Vi mødes i Banegårdshallen

Andet

Vi synger dagen i gang

Horsens Bibliotek, kl. 09.30-10.

28. Aug kl. 09.30-10
Dato: Fredag den 28. august 2020, kl. 09.30-10. Pris: Fri entré Sted:

Læg grunden til et dejligt weekendhumør med morgensang.

Vi bliver glade af at synge, så grib chancen, og syng dig til en god start på dagen sammen med andre glade sjæle.

Helle Walsted Frandsen vælger sange og akkompagnerer på klaver.

Der er gratis adgang - bare mød op

På scenen

Litteratursalon: Noveller af Thomas Korsgaard

Horsens Bibliotek, kl. 11-12.

7. Sep kl. 11-12
Dato: Mandag den 7. september 2020, kl. 11-12. Pris: Fri entré Sted:

Litteratursaloner er sat i verden for at dele glæden ved at læse og hente ny inspiration til læsning i fremtiden. Som deltager får du anbefalinger fra andre, men du er også velkommen til selv at bidrage.

Det handler om fællesskab/samvær og den gode samtale om litteratur. Lida Wengel læser noveller af Thomas Korsgaard. Thomas Korsgaard har med novellesamlingen Tyverier sat fokus på fortællinger om at stjæle ting og sager - og liste hemmeligheder ud af folk - uden at det bliver opdaget. Der er fortællinger om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger og alle med glimt i øjet, men også med en snert af tragedie.

Der er gratis adgang - bare mød op

Andet

Gå en bog

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

10. Sep kl. 16.30
Dato: Torsdag den 10. september 2020, kl. 16.30. Pris: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:

På Tur med Tabita af Iben Mondrup.

Line Louise Peters fortæller om romanen, som handler om Eva og Berthel, der kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60'erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes. "Stærkt familiedrama kan ende som årets roman ... Det er rystende godt skruet sammen" , skrev Jyllands-Posten.

Vi mødes foran Kunstmuseet

Andet

Barn af grænselandet

Horsens Bibliotek, kl. 19-20.30.

15. Sep kl. 19-20.30
Dato: Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19-20.30. Pris: Entré: 25 kr Sted:

Som barn af grænselandet vil Hans Jørgen Bonnichsen gennem familiens ikke altid lige lykkelige historie fortælle om, hvad det betyder at være en del af to kulturer.

Fortællingen starter i 1864, hvor Danmark mistede Sønderjylland, der blev en del af det stortyske rige. Det medførte, at 5000 unge sønderjyder mistede livet i 1. verdenskrig, der ikke var deres - heriblandt Bonnichsens tre onkler. Genforeningen i 1920 blev et lyspunkt, men 2. Verdenskrig helede ikke det belastede naboskab. I 1955 blev der åbnet mulighed for fredelig sameksistens ved en aftale mellem Bonn og København om beskyttelse af mindretallene.

Hans Jørgen Bonnichsen, BA i kunst- og litteraturhistorie, er tidligere operativ chef for PET.

I samarbejde med Folkeuniversitetet

Andet

Formiddagskaffe og fællesskab

Horsens Bibliotek, kl. 10.30.

20. Sep kl. 10.30
Dato: Søndag den 20. september 2020, kl. 10.30. Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Sted:

Søndagscafé.

Har du lyst til at drikke formiddagskaffesammen med andre? Biblioteket sørger for kaffe, te og en basse og du kan hygge sammen med andre mennesker. Købe gerne din billet på forhånd, men får du pludselig lyst til at være med søndag morgen, dukker du op og betaler på stedet. Så håber vi, der er basser og plads nok

På scenen

Litteratursalon: Om Søren Ulrik Thomsens forfatterskab

Horsens Bibliotek, kl. 11-12.

21. Sep kl. 11-12
Dato: Mandag den 21. september 2020, kl. 11-12. Pris: Fri entré Sted:

Litteratursaloner er sat i verden for at dele glæden ved at læse og hente ny inspiration til læsning i fremtiden. Som deltager får du anbefalinger fra andre, men du er også velkommen til selv at bidrage.

Det handler om fællesskab/samvær og den gode samtale om litteratur. Line Louise Peters fortæller om Søren Ulrik Thomsens forfatterskab. Søren Ulrik Thomsen har siden 1980'erne markeret sig som en af landets vigtigste digtere. Han skriver digte, der er stærke og klare i formen, søgende og eksistentielle i indholdet. Læg dertil en løbende produktion af essays gennem hele forfatterskabet. Mange føler måske, at det er svært at læse digte, men ifølge Søren Ulrik Thomsen behøver det slet ikke være sådan - denne formiddag vil afsløre hvorfor.

Der er gratis adgang - bare mød op

Viser 1-10 ud af 83 resultater 1 2 3 4 ... 9