Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
21/8 2014
Aof Horsens-hedensted Fej
Ørnsøvej 5-7
8600 Silkeborg
Tlf: 86812100

Yderligere information: Hjemmeside


Andet

A2,2 Intensiv engelsk for let øvede - ekstra

AOF Midt Horsens-Hedensted, 7 kursusdage kl. 17.30-19.

14. Apr 7 kursusdage kl. 17.30-19
Dato: Tirsdag den 14. april til tirsdag den 26. maj 2020, 7 kursusdage kl. 17.30-19. Pris: Pris: 885 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej. Sted: AOF Midt Horsens-Hedensted

Underviser: Sonia Cinel. Har du lyst og mod til at forbedre dit engelsk, har jeg lige et hold, der passer dig. Du møder om mandagen, hvor du hurtigt vil blive sluset ind i et hyggeligt fortsætterhold.

Omgangstonen er uformel, og jeg er sikker på, at du vil føle dig godt tilpas blandt dine medkursister.
Men tag ikke fejl: undervisningen er intensiv og du skal tale og øve meget. Du kommer til at læse og genfortælle spændende historier, lave selvstændige oplæg om diverse emner, se kortfilm, lytte til podcasts, lave quiz. og træne den nødvendige grammatik. Disse forskellige aktiviteter har til formål at udvide dit ordforråd og gøre dig i stand til at udtrykke dig selvstændigt og korrekt. Og lad det være sagt: hos mig er ingen spørgsmål dumme.
Altså: du kommer ikke til at kede dig, og jeg forventer, at du møder velforberedt op hver gang.

Vi bruger bl.a. to gode tekstbøger (Essential Grammar in Use + Supplementary Exercises á ca. 450 kr. i alt).
Har du brug for flere informationer, er du altid velkommen til at ringe til mig på 75652228 (fastnet - tager ikke imod sms'er) eller 51238307.

Jeg glæder mig til at møde dig på Fuglevangsvej i Horsens.

Hold: 20-81109

Andet

Ridetur i skoven med fører

Fuglsang Rideture, kl. 10-11.30.

18. Apr kl. 10-11.30
Dato: Lørdag den 18. april 2020, kl. 10-11.30. Pris: Pris: 375 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej. Sted: Fuglsang Rideture

Underviser: Thorkil Ejstrud. Oplev foråret i skoven fra ryggen af en rolig islandsk hest. Turen er for ryttere uden rideerfaring og. tager 1,5 time inkl. opsadling, 1 times rolig naturoplevelse i skoven til hest.

Kom i lange bukser og sko/støvler med lille hæl og ellers tøj efter vejret. Turen sker på eget ansvar, og du må max. veje 95 kg. Børn fra 7 år er velkomne ifølge med en voksen.

Hold: 20-84105

Andet

Akryl med Ljudmila

Horsens Byskole, Afd. Lindvigsvej, kl. 10-16.30.

19. Apr kl. 10-16.30
Dato: Søndag den 19. april 2020, kl. 10-16.30. Pris: Pris: 315 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej. Sted: Horsens Byskole, Afd. Lindvigsvej

Underviser: Ljudmila Vodopic. Kurset vil handle om fordybelse og det ubevidste i os/mennesker.

Vi vil arbejde med akryl, blyanter, tuscher, pastel, akvarel, collage og prøve at bruge nysgerrighed samt styrke vores intuition. Det er vigtigt at være sig selv - også i maleriet.

Følg vejvisning til Sønderbro Kulturhus for enden af Lindvigsvej. Indgang på venstre side af skolen set fra gaden. Ind ad døren til Sønderbro Kulturhus, drej til venstre, find glasdøren på højre side og op på 1. sal.
Hold: 20-87118

Andet

Indiske køkken

Horsens Byskole, Afd. Fussingsvej, kl. 17-20.

21. Apr kl. 17-20
Dato: Tirsdag den 21. april 2020, kl. 17-20. Pris: Pris: 325 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej. Sted: Horsens Byskole, Afd. Fussingsvej

Underviser: Anne-Mette Zacho. Det indisk/pakistanske køkken er fantastisk at rejse rundt i. Krydderierne som bruges i dette køkken er smagfulde og intense og helt anderledes, end hvad man bruger i typiske europæiske køkkener.

De forførende dufte som skabes, når man tilbereder maden, lader naturligt op til indtagelsen af måltiderne, som giver helt nye og anderledes oplevelser, end dem vi kender fra det danske køkken. Dette køkken bruger krydderier som kardemomme, spidskommen, koriander, granatæblekerner, muskatnød, gurkemeje, persille, m.m. og grønsager som chili, ingefær, tomater, løg, hvidløg m.m
På denne aften laver vi forskellige retter til både hverdag og fest, som kan være med til at peppe lidt op i det traditionelle danske køkken

Medbring bøtter/poser til rester, evt. egen kokkekniv og egne drikkevarer.

Råvareudgiften på kr. 125 er inkluderet i kursusgebyret
Hold: 20-83104

Andet

Ridetur i skoven med fører

Fuglsang Rideture, kl. 10-11.30.

23. Maj kl. 10-11.30
Dato: Lørdag den 23. maj 2020, kl. 10-11.30. Pris: Pris: 375 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej. Sted: Fuglsang Rideture

Underviser: Thorkil Ejstrud. Oplev foråret i skoven fra ryggen af en rolig islandsk hest. Turen er for ryttere uden rideerfaring og. tager 1,5 time inkl. opsadling, 1 times rolig naturoplevelse i skoven til hest.

Kom i lange bukser og sko/støvler med lille hæl og ellers tøj efter vejret. Turen sker på eget ansvar, og du må max. veje 95 kg. Børn fra 7 år er velkomne ifølge med en voksen.

Hold: 20-84107

Andet

Det gamle Stensballe

Aof Horsens-hedensted Fej, kl. 11-13.

24. Maj kl. 11-13
Dato: Søndag den 24. maj 2020, kl. 11-13. Pris: Pris: 235 kr Klik her for at tilmelde dig
Sted:

Underviser: Allan Skou Larsen. Historien om landsby og gods. I serien Landsbyliv præsenteres Stensballes "DNA", oprindelse og historie.

Bynavnet er måske afledt af udsagnet "Sten på Bakken", måske stendysser, der kunne ses, når man kom sejlende ind i Horsens Fjord.

På en guidede tur opleves området omkring Stensballegård gods og historien om den gamle landsby fortælles på en tur rundt i den gamle bydel.

Historien om Stensballe har mange delhistorier, det skyldes ikke mindst landsbyens egne optegnelser, idet borgerne har stiftet deres eget arkiv, Stensballes Lokalhistoriske Arkiv.
Det nuværende Stensballe har siden 1960 med kun knap 400 beboere, haft vokseværk, i dag med i et befolkningstal i tilknytning til Stensballe Skole på ca. 6.000. I dag er byen nærmest sammenbygget med Horsens.

Det gamle Stensballe var en lille og tæt landsby, i 1700- og 1800-tallet med 17 fæstegårde, husmandssteder og småhåndværkere i de centrale gader, Agervej, Bygaden og Spægbogade.
Det var et særligt kendetegn, at Stensballes bønder tidligere blev kendt som "persillekræmmere", idet de i modsætning til andre bønder dyrkede grøntsager og solgte dem på markeder i Horsens og omegnen.

Måske som en afledevirkning af persillekræmmernes dyrkningskulturer fik landsbyen en stor arbejdsplads med Østergaards Frøavl, der etableredes i 1884, især med dyrkning af gulerodsfrø. Her blev der efterhånden 100 ansatte, ligesom mange skoleelever fandt sommerferiejobs, bl.a. i 1960`erne hvor der også blev høstet og sorteret tulipanløg på markerne, de marker, der i dag er parcelhuskvarteret, "Tulipanparken".

Stensballe er ligesom landsbyerne i nærheden, skudt op under indflydelse af godset Stensballegård, der udlagde fæstegårdene. I Elbæk Skov findes sikkert forgængeren til Stensballegård, nemlig de arkæologiske spor efter et voldsted med en datering i 1200-årene. Stensballegård nævnes første gang år 1341, i Valdemar Atterdags regentsperiode.

Stensballegård har en lang ejerhistorie, i dag er godset ejet af Jannik Ahlefeldt-Laurvig og drives desuden af faderen Henrik Ahlefeldt-Laurvig med mangesidige godsaktiviteter. Det er lige fra golfbane med etablering af golfklub, skovbegravelsespladser og udlejning af depotrum.

Oldtidens bebyggelse og aktiviteter fornægter sig ikke i og omkring Stensballe: En guldbraktiat fra Germansk Jernalder fundet ved Husodde, en unik billedsten fra jægerstenalderen fundet på stranden ved Brakør, et vikingehus tæt på Bygaden, grave fra Romersk Jernalder, religiøse mindelunde fra yngre stensalder, såkaldte Sarup-anlæg ved Guldhøj og omegn samt Middelalderbebyggelse.

Stensballeområdet har med dets nærhed til både fjord og bondelandet, tilstedeværelse af skove, lavvandede vige, bakker og dale kunnet yde et subsistensøkonomisk grundlag til næsten alle tider. Forsvaret og overvågning af fjender og venner enten som konkurrenter til vikingernes Horsens eller som en samlet beskyttelse af det vigtige bagland, har i oldtidens sidste århundrede sikkert også spillet en strategisk rolle. På den guidede tur opstilles der en hypotese om en ukendt havn og en historisk lige linje med Stensballe-herskere.

Efter den guidede tur går gruppen tilbage til godset Stensballegård, hvor der kl. ca. 13 serveres en frokostret i restauranten.

Arrangement: I samarbejde med Horsens Museum
Hold: 20-84101 Mødested: Stensballegårds Golfklubs, Horsens

Andet

Weekendtur til Endelave

Aof Horsens-hedensted Fej, 2 kursusdage kl. 09.30-00.

13. Jun 2 kursusdage kl. 09.30-00
Dato: Lørdag den 13. og søndag den 14. juni 2020, 2 kursusdage kl. 09.30-00. Pris: Pris: 1625 kr Klik her for at tilmelde dig
Sted:

Underviser: Allan Skou Larsen. Ø-oplevelser på 2 dage i weekenden 13. 14. juni. Danmarks små øer kæmper for overlevelse. Det handler om bosætning, erhverv og turisme. Øen Endelave midt i Kattegat er ingen undtagelse.

Men øens ressourcer er mange: Natur, hav, ren mad, ro, historie og mennesker. En samhørighed af menneskelighed som enhver dansker søger i tilværelsen. Øens beboerudvalg har taget udfordringen op: Vi vil gøre noget for at vise, hvad vi i virkeligheden er.

Den guidede tur fører os rundt til Endelaves ressourcer, vi kommer til at smage Endelave, at opleve øboere og at føle os eksotiske i en anden verden uden stress og jag.
I to hele dage skal turdeltagerne finde de særlige stemninger i den særlige natur blandt særlige mennesker. Undervejs kan man nyde Endelaves rene og gode ømad, hvis vækstforhold sker med flere solskindstimer og flere varmegrader end på fastlandet.
Det store hav rundt om øen er en stor del af Endelaves identitet.
Deltagerne får mulighed for en 3-timers sejlads ud til Svanegrunden, hvor sælerne opholder sig.
Havet har gennem tiderne givet øen dets rige og lange historiske rødder, hvor stenalderjægere, havjægere, vikinger, fiskere, og søfolk kunne finde mad og gode livsbetingelser.
Arkæologiske fund, historiske beretninger, myter og sagn er allestedsnærværende tankegods blandt øboerne

Vi skal opleve Endelaves ressourcer!

Inkluderet i prisen:
Færgebillet
Morgenkaffe på færgen
En overnatning på delt dobbeltværelse i hytte og feriehus
Morgenmad.
2 x frokost
Aftensmad med Endelave-specialiteter 2 retter
Kaffe/te og kage på tur
Leje af cykel eller billet til færgen, for egen medbragte cykel

Ikke inkluderet i prisen
Tillæg for enkeltværelse (+ 100 kr.)
Tilvalg: Sejlturen til 'Svanegrunden' for at se sæler (+ 50 kr.)
Drikkevare (De kan tilkøbes på pensionatet)

[url|https://horsens.aof.dk/public/dokumenter/afdelinger/horsens/dokumenter/Program_Endelaves_ressourcer_13-14.juni.pdf|Se hele programmet her]
Hold: 20-84102 Mødested: Snaptun Havn, Juelsminde

Andet

Sommermalekursus i uge 25

Horsens Byskole, Afd. Lindvigsvej, 4 kursusdage kl. 09-15.

15. Jun 4 kursusdage kl. 09-15
Dato: Mandag den 15. til torsdag den 18. juni 2020, 4 kursusdage kl. 09-15. Pris: Pris: 1180 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Aof Horsens-hedensted Fej. Sted: Horsens Byskole, Afd. Lindvigsvej

Underviser: Britta Enemark Olsen. Vi vil arbejde med naturen som inspiration og hvis vejret tillader det vil vi sidde i naturen med skitsebog og blyanter.

Vores skitser vil vi arbejde op i store størrelser og bruge som grundlag for akryl- eller oliemaleri. Kurset vil være med individuel undervisning og er åben for alle. Materialeudgifter skal påregnes.

Følg vejvisning til Sønderbro Kulturhus for enden af Lindvigsvej. Indgang på venstre side af skolen set fra gaden. Ind ad døren til Sønderbro Kulturhus, drej til venstre, find glasdøren på højre side og op på 1. sal.
Hold: 20-87114